erceg za tportal

Zabijao je golove i za Hajduk i za Rijeku, ali njegove su želje posve jasne, a Splićanima je poslao upozorenje: Ovo je najgora stvar za igrače...

25.05.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Četvrtak donosi odgovor na pitanje koji će klub ove sezone osvojiti naslov pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Rijeka je nominalni domaćin na Poljud, dok je pravi domaćin ipak Hajduk, čijih će navijača sasvim sigurno biti kudikamo više. Dvoboj počinje u 19 sati (HNTV, MAXtv)

Ostalo je otvoreno još jedno važno nogometno pitanje za sezonu 2021/22. Tko će osvojiti naslov pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa? U finalu će snage ovog četvrtka, od 19 sati, na sasvim sigurno ispunjenom Poljudu, odmjeriti Rijeka i Hajduk.

Naravno, i jedni i drugi maštaju o sedmom naslovu u ovom natjecanju. S time što ga je Rijeka posljednji put osvojila 2020. godine, a Hajduk još 2013. godine. I jasno je čija je 'glad' veća. A to najbolje potvrđuju riječi bivšeg nogometaša Hajduka, ali i Rijeke, 50-godišnjeg Tomislava Ercega.

'Očekujem da Hajduk osvoji Kup, dugo se nije slavilo i vidi se koliko takav nekakav uspjeh fali navijačima', javio se Erceg za tportal.

Hajduk i Rijeka u četiri međusobne ovosezonske utakmice upisali su po dvije pobjede. No, ono što je zanimljivo, Hajduk je dva puta slavio na Rujevici (3:2 i 3:0), dok je Rijeka pobjeđivala na Poljudu (2:1, 3:1).

'Da, to daje posebnu draž ovoj utakmici, jer očito se i jedni i drugi znaju pripremiti za takve gostujuće utakmice. Međutim, ovo je sasvim drugačija priča, radi se o kup-dvoboju, 90 minuta, i vjerujem da će se ovog puta prekinuti ta tradicija pobjeđivanja gostujućih sastava'.

  • +24
Rijeka - Hajduk, 8.5.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Iako je Rijeka nominalno domaćin, posve je jasno da Erceg priželjkuje pobjedu Hajduka.

'Priželjkujemo je svi u Splitu i Dalmaciji. Ali ovo je posebno neugodna utakmica, jer s obzirom na to da se igra na Poljudu, svi vide Hajduk u ulozi favorita. Međutim, Hajduk ne smije pasti pod utjecaj publike, pritisak će biti velik. A najgora je stvar za igrače, što su mnogi unaprijed već upisali pobjedu. Takve su utakmice najteže, kada se unaprijed govori o pobjedniku'.

Nekako je dojam da je Hajduk u zadnje vrijeme ipak u boljoj formi?

'da, prema utakmici na Rujevici bi se moglo tako i zaključiti. Istina, poslije smo izgubili u derbiju od Dinama, ali u jednoj posve nevažnoj utakmici, u kojoj je trener Dambrauskas napravio nekoliko izmjena. Ali i takvi, kod rezultata 1:1 imali smo prilika za postizanje gola, a poraz smo doživjeli u sudačkoj nadoknadi'.

Koliko su na Rijeku i Tomićevu momčad utjecale priče o odlasku trenera, ali i prvog strijelca Josipa Drmića?

'Vjerujem da igračima nije drago slušati te priče, ali pitanje je što je od svega toga istina. međutim, siguran sam da će, bez obzira na to što se događa u svlačionici Rijeke, trener Tomić maksimalno pripremiti svoju momčad, koja također želi ovaj trofej. Motiva imaju i jedni i drugi, pa se nadam i zanimljivom finalu, ali i konačnom uspjehu Hajduka', zaključio je Tomislav Erceg.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport