ERLING HAALAND

Zabija kad hoće, ruši rekorde, svi mu se klanjaju, a on misli samo na jedno

04.05.2023 u 10:37

Bionic
Reading

Sinoć je postigao gol kojim je ušao u povijest, a nakon utakmice šokirao izjavom

U zaostalom dvoboju 28. kola engleske Premier lige nogometaši Manchester Cityja pobijedili West Ham 3:0, čime su se vratili na prvo mjesto ljestvice, a Norvežanin Erling Haaland je golom koji je zabio u 70. minuti ušao u povijest.

Bio je to njegov 35. gol ove sezone u prvenstvu, čime je srušio Andyja Colea i Alana Shearera, koji su bili dosadašnji rekorderi Premier lige s 34 pogotka postignutih u sezoni 1993./94. (Cole) i 1994./95. (Shearer). Haaland je u debitantskoj sezoni u dresu Manchester Cityja u svim natjecanjima do sada zabio 51 gol, a lopta je još uvijek u igri.

'Ne razmišljam o osobnim rekordima, od toga poludiš. Idem kući igrati videoigrice pa na spavanje. Razmišljam samo o prvoj sljedećoj utakmici protiv Leedsa. Koje igre? Sram me je javno priznati', rekao je nakon susreta Haaland te dodao:

'Svi smo svjesni da je trostruka kuna moguća, ali o tome sada ne smijemo razmišljati. Za nas je sada svaka sljedeća utakmica finale.'

Bila je to posebna večer i za trenera Građana Pepa Guardiola koji je na klupu Cityja sjeo 2016. godine, a klub je za to vrijeme postigao 1000 golova. Nakon nove pobjede posebno je pohvalio moćnog norveškog golgetera.

„Nevjerojatno je koliko je golova postigao i kako nam pomaže da pobjeđujemo. Cijela momčad, svi suigrači su zadovoljni jer on je jedinstvena osoba. Sjajan je igrač, ali i poseban kao osoba. Zaslužio je počasni špalir jer je to nevjerojatno dostignuće', rekao je raspoloženi Guardiola.