LIJEPO JE TO OBJASNIO

Za šefa Red Bulla nema dvojbe tko je najbolji vozač u Formuli 1; s ovim riječima fanovi aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona nikako se neće složiti

25.01.2021 u 17:15

Bionic
Reading

Šef Red Bulla Christian Horner ne skriva koliko cijeni i obožava svojeg vozača Maxa Verstappena, a usput je 'bocnuo' aktualnog prvaka Lewisa Hamiltona

Većina stručnjaka i fanova koji prate Formulu 1 smatra kako je mladi Nizozemac najtalentiraniji vozač i da je predodređen za titulu svjetskog prvaka, a gazda Red Bulla za koji vozi Verstappen otišao je još korak dalje. Horner je uvjeren kako bi Verstappen nadmašio sedmerostrukog svjetskog prvaka da je imao samo malo bolji bolid.

'Da, mislim da je najbolji (Verstappen), a performanse Georgea Russella u Mercedesu (VN Sakhira) su mi to potvrdile', rekao je Horner.

Podsjećamo, Russell, čovjek koji do tada u svojih 36 utrka nije osvojio ni boda, uskočio je na VN Sakhira iz bolida Williams u Mercedes umjesto Hamiltona koji je imao koronavirus i bio blizu pobjede. Na kraju su u boksu Mercedesa napravili zbrku s gumama, uz još nešto peha, i nesretni Russell je završio tek kao deveti (njegovi prvi bodovi u F1).

  • +10
Britanski vozač Lewis Hamilton Izvor: EPA / Autor: Giuseppe Cacace / Pool

No njegova vožnja u nadmoćnom bolidu bila je dovoljna onima koji kritiziraju Hamiltona i umanjuju njegove vozačke vještine te tvrde da bi i drugi vozači u Mercedesu bili favoriti za naslov.

'Max i Lewis se po meni ističu, ali iako definitivno ne bismo trebali biti slijepi na ono što je Hamilton postigao, on na raspolaganju ima dobar paket. Max mora izvući više iz svog bolida. U Mercedesu se vozač Williamsa može kvalificirati direktno u prvi red, a Russell je zamalo pobijedio u toj utrci (imao je i najbrži krug)', rekao je Horner te zaključio:

'Međutim, ako bi u Red Bullu netko morao ući u Verstappenov bolid, na primjer da on ima koronu, nitko ne bi dostigao njegovu razinu.'