ima još nade

Za rođendan odjeknule riječi bliskog Schumijevog prijatelja: Ipak se oporavlja?

03.01.2019 u 09:14

Bionic
Reading

Predsjednik Fie i bivši Ferrarijev šef Jean Todt najavio je da će još mnogo utrka gledati u društvu Michaela Schumachera u njegovoj kući u Švicarskoj, što mora značiti da se njegovo stanje značajno poboljšalo od onog kakvo je bilo nakon nesreće prije pet godina u Meribelu...

Michael Schumacher pod velom tajni slavi ovog četvrtka svoj 50. rođendan, a iako se njegova obitelj javila priopćenjem iz kojeg se može iščitati nešto o njegovom zdravstvenom stanju, i dalje je nepoznato do koje se mjere uspio oporaviti.

  • +3
Michael Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: Nella/Profimedia

Ono što budi nadu u oporavak svakako su izjave njegovog bivšeg šefa i bliskog prijatelja Jeana Todta koji je priznao da je kod Schumija u obiteljskom domu nedavno gledao Veliku nagradu Brazila, što se sigurno ne bi dogodilo da sedmerostruki šampion još uvijek nepomično leži u krevetu na aparatima.

'S njim sam gledao mnogo utrka, prije i poslije nesreće. Gledali smo ih mnogo zajedno i još ćemo ih mnogo gledati,' najavio je Jean Todt.

Povodom jubilarnog rođendana mnogo je onih koji su Michaelu iskazali počast.

'On je bio moj učitelj. Zajedničko vrijeme u Ferrariju za mene je bilo fantastično iskustvo,' izjavio je Felipe Massa.

'Najljepši trenuci u mojoj karijeri bili su kad sam Schumachera mogao gledati u rezervizoru,' prisjetio se pak Mika Hakkinen.

'Schumacher se bori, odlučan je i ima fantastičnu obitelj koja ga okružuje,' kaže bivši čelnik Ferrarija Luca di Montezemolo.

Od aktualnih pak vozača, Lewis Hamilton je priznao kako Schumija i dalje smatra najvećim u povijesti, iako se polako približava njegovim rekordima, a Sebastian Vettel je naglasio kako mu je zadnjih godina falio stariji sunarodnjak i njegovi savjeti, uz koje bi možda i uspio pobijediti britanskog rivala u 2018. godini...