sjajan posao u Maksimiru

Za prvu momčad Dinama je odigrao samo 14 minuta, a 'modri' bi ga uskoro mogli prodati za čak milijun eura

28.07.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Roko Baturina, koji je za Dinamo odigrao samo 14 minuta, je na meti mađarskog Ferencvaroša koji nudi milijun eura za njega

Roko Baturina ove je zime otišao iz Dinama na posudbu u slovenski Bravo i tamo je, blago rečeno, zasjao. U 18 utakmica koliko je odigrao za slovenski sastav zabio je osam golova i upisao dvije asistencije što je naravno privuklo pažnju europskih klubova.

Mladi napadač iz Splita bi tako uskoro mogao promijeniti sredinu jer za njega mađarski prvak Ferencvaroš sprema ponudu od milijuna eura. Baturina je bio velika nada Hajduka, ali zbog nerazumijevanja uprave i nesuglasica koje je njegov otac Mate imao s njima, mladi je napadač s 15 godina preselio u RNK Split.

Nakon što se Split raspao, Roko Baturina je prešao u zagrebački Dinamo za koji je nastupao najprije u U-19 momčadi, a onda u 2. HNL za Dinamo II. Nastupa i za sve mlade selekcije Hrvatske, a sada čeka i poziv U-21 reprezentacije. Iako mu je cijena na Transfermarktu samo 150.000 eura, Mađari navodno kreću licitaciju s milijun eura.

Ode li Baturina iz Dinama za milijun eura bit će to odličan posao 'modrih' koji bi dobili tako velik iznos za igrača koji je za njihovu prvu momčad odigrao samo jednu utakmicu ili točnije samo 14 minuta. Usporedbe radi, nedavno se pisalo kako je Hajduk na korak do prodaje svojeg dokapetana Josipa Juranovića u varšavsku Legiju koja bi Splićanima trebala dati 700.000 eura i 10 posto od idućeg transfera.