odbacio ga i trećeligaš

Bio je jedna od najvećih Dinamovih nada, za njega su se raspitivali najveći, a onda je prerano otišao iz kluba i sada mu 'visi' proba u Slaven Belupu

27.07.2020 u 18:56

Bionic
Reading

Fran Brodić prolazi teške dane u pokušaju da nađe novi klub. Nekadašnja velika nada Dinama sada je na probi u Slaven Belupu koji još nije siguran hoće li mu ponuditi ugovor zbog loše fizičke spreme

Fran Brodić je nekada slovio za jednu od najvećih mladih nada Dinama. Na Maksimir je došao s 14 godina iz NK Zagreba, a sa 16 godina i tri mjeseca je debitirao za prvu momčad Dinama. Šest mjeseci kasnije je zabio i prvi gol u Kupu protiv Zagore i svi su mislili kako je pred njim velika karijera.

U Dinamu su od Brodića puno očekivali, ali on izgleda nije imao strpljenja i već sa 17 godina je napustio Maksimir i otišao u Club Brugge koji je tada vodio Ivan Leko. Ipak, tamo se nije uspio probiti u prvu momčad pa je najprije poslan u Antwerpen pa u Roselare na posudbu. Tamo je u pet nastupa zabio jedan gol, a onda u siječnju 2018. godine otišao na novu posudbu. Ovoga puta destinacija je bila Catanija. Tamo je zabio tri gola i upisao dvije asistencije, a Talijani su ga prošlog ljeta kupili za 100.000 eura i činilo se kako će mu karijere napokon krenuti uzlaznom putanjom.

Ipak, ni tamo se nije nametnuo pa je klub s njim 2. rujna prošle godine raskinuo ugovor. Prošle godine je kao slobodan igrač ponuđen Rijeci, ali Riječani su ga odbili pa je potpisao za talijanskog trećeligaša Reggianu s kojim je sada ponovno raskinuo ugovor. Ove sezone je za drugi klub Serie C skupio samo 71 minutu u 10 utakmica pa je jasno da tamo nije više imao što tražiti.

Spas bi se mogao ukazati u HT Prvoj ligi gdje mu Slaven Belupo želi dati novu priliku za dokazivanje. U Koprivnici je navodno već odradio probu, ali malo će još pričekati s potpisivanjem ugovora. Kako nije dugo igrao, Sportske novosti tvrde da nije u dobroj formi pa je pitanje hoće li uopće dobiti ugovor.

U svakom slučaju, jasno je da je igraču za kojeg su se nekad raspitivali Manchester United i Bayern karijera otišla u totalno krivom smjeru. Sada je na njemu da ju vrati na stare staze slave.