NAJSKUPLJI TRANSFERI

Za povijest; Pjaci uspjelo ono što nije Modriću i Mandžukiću!

22.07.2016 u 10:45

Bionic
Reading

Potvrdom transfera Marka Pjace u Juventus, ali i objavom iznosa koji će torinski klub uplatiti Dinamu, 21-godišnji je hrvatski reprezentativac postao vlasnik najskupljeg transfera, kada su u pitanju odlasci iz MAXtv Prve lige

Marko Pjaca u četvrtak je obavio liječnički pregled, a tijekom petka bit će i službeno predstavljen kao novi igrač Juventusa. Već se zna da je izabrao dres s brojem 20, ali i to da će ga Juventus kroz dvije godine platiti 23 milijuna eura

A to je iznos kojim Marko Pjaca preuzima vodeće mjesto po visini transfera kada su u pitanju odlasci iz MAXtv Prve lige u inozemne klubove.

Među top-hrvatskim transferima vodeće pozicije drže igrači koji su nosili Dinamov dres, a godinama najskuplji je igrač bio Luka Modrić, koji je u uoči sezone 2008/09. iz Maksimira otišao na White Hart Lane i obukao dres Tottenhama.

'Spursi' su za Modrićev transfer platili 21 milijun eura.

Iza Modrićevog transfera, bio je prelazak Eduarda da Silve u londonski Arsenal, kojeg su 'topnici' platili 13,5 milijuna eura.

U transfere koji su se penjali u nebesa, a kojeg su mnogi vjerojatno i zaboravili, jer Vedran Ćorluka se u tom klubu zadržao kratko, jest Čarlijev prelazak u Manchester City za velikih 13 milijuna eura.

Top pet Dinamovih transfera, a među kojima je i jedan iz vremena prije Zdravka Mamića, zatvaraju Dario Šimić (otišao u sezoni 1998/99) i Mateo Kovačić (2012/13), koje je milanski Inter platio po 11 milijuna eura.