FIFA_SP_2018.svg

NJEGOVE RIJEČI SLUŠA CIJELI 'OTOK'

Za njega je Modrić bio 'hodajući mrtvac', o kako je samo promijenio mišljenje; evo što sada kaže...

Bionic
Reading

Legendarni engleski golgeter Alan Shearer je uoči polufinala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske opisao naše zvijezde Luku Modrića i Ivana Rakitića kao 'hodajuće mrtvace', a evo što sada misli nakon što je Gordi Albion završio na koljenima

Shearer je bio veliki strijelac, ali s reprezentacijom nikada nije napravio senzacionalan rezultat. Najveći trenutak bilo mu je osvajanje Premiershipa s Blackburnom. Trenutačno je kolumnist BBC-a, zna se oglasiti i za druge medije, a njegova razmišljanja o Svjetskom prvenstvu prati cijeli 'Otok'.

Uoči susreta Hrvatske i Engleske najveći dio teksta posvetio je svojoj reprezentaciji za koju je upisao 63 nastupa i zabio 30 golova, a Hrvatskoj tek par rečenica od kojih neke nisu mogle dobro sjesti nikome u Hrvatskoj.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Znamo da Hrvate zabrinjavaju slobodni udarci i korneri, a kada ih gledam, ne vidim razlog zbog kojeg ih se trebamo bojati. Naravno, imaju tehnički nadarene igrače poput Luke Modrića i Ivana Rakitića, ali su mi oni izgledali kao mrtvaci koji hodaju u produžecima protiv Rusije. Trebamo ih respektirati zbog kvalitete koje posjeduju, ali ne i bojati.', napisao je Shearer.

Znamo kako je završilo polufinale, Hrvatska je poslala Engleze kući, a Shearer sada drugačijim tonom govori o Hrvatskoj, a posebno o Modriću.

'Dali su sve i ja sam neizmjerno ponosan, ali i totalno razočaran. Engleska može biti visoko uzdignute glave unatoč porazu', rekao je Shearer pa dodao:

'Ali nismo imali odgovor na genijalca iz veznog reda Luku Modrića. Bio je nenadmašan, dosad najbolji igrač World Cupa, apsolutno super. U prvom dijelu Hrvatske nije bilo, ali je u drugom sve bilo na njezinoj strani.'

  • +47
Navijači na stadionu Lužnjiki, Hrvatska - Engleska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvati nisu bili iscrpljeni iz prethodnih utakmica kako je mislio.

'Ipak, razočaran sam. Mislio sam da će Hrvatska biti umorna nakon Rusije gdje su igrali produžetke i pucali penale, a već su to prošli protiv Danske, jer je to starija momčad, ali su negdje dobili energiju i snagu, a kad je Modrić preuzeo igru nitko mu nije mogao prići.'

I još nešto...

'Gledajte, Hrvatska je dobra momčad. Francuska je u nedjelju favorit, ali Hrvatska je zaslužila biti u finalu.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal