Super Globe

Za finale klupskog SP-a borit će se Barca i Füchse Berlin te Kielce i Magdeburg

09.11.2023 u 22:49

Bionic
Reading

Sasvim očekivano europski klubovi Barcelona, Füchse Berlin, Industria Kielce i Magdeburg izborili su plasman u polufinale 16. izdanja Super Globea, klupskog prvenstva svijeta koje se do nedjelje održava u saudijskom Dammamu

Na Super Globeu nastupa 12 klubova podijeljenih u četiri skupine, a pobjednici su izboriti plasman u polufinale.

U skupini A prvo mjesto osvojila je Barca koja je u zadnjem kolu porazila egipatski Al Ahly 37:26. Pol Valera Rovira je predvodio Barcelonu sa sedam golova, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Omar Hassan s pet golova.

Barcelona će u polufinalu igrati protiv Füchse Berlina koji je osvojio prvo mjesto u skupini B.

Njemački sastav je u zadnjem kolu porazio Kuwait 37:28. Pobjedničku ekipu je predvodio Mathias Gidsel s 13 golova, dok se hrvatski rukometaš Marko Kopljar nije upisao među strijelce. Frankis Marzo s pet golova je bio najefikasniji na suprotnoj strani.

U drugom polufinalu igrat će Magdeburg i Industria Kilece.

Branitelj naslova je u zadnjem kolu C skupine pobijedio Queensland 57:14. Najbolji igrač utakmice bio je Daniel Pettersson postigavši čak 26 golova, dok je Lukas Mertens postigao 12 golova. Na drugoj strani Wilson Gahan je zabio četiri gola.

U skupini D "jedinicu" je osvojio Kielce nakon što je u zadnjem kolu porazio San Francisco CalHeat 49:23.

Dylan Nahi s 10 i Szymon Wiaderny s osam golova su bili najefikasniji u poljskim redovima, dok je Igor Karačić zabio dva gola. Kod američke ekipe istaknuo se Felix Raff sa sedam golova.

Polufinalni susreti na rasporedu su 11. studenog, a sastaju se Barcelona - Füchse Berlin, te Magdeburg - Industria Kielce.

Finale i susret za 3. mjesto su u nedjelju.

U dosadašnjih 15 izdanja Super Globea Barcelona je slavila pet puta, dok su Füchse Berlin, Magdeburg i Ciudad Real po dva puta bili pobjednici.

Naslov brani Magdeburg koji je prošle godine u finalu nakon produžetaka porazio Barcelonu 41:39.