europska liga

Očajno loš Ajax nastavlja katastrofalan niz poraza, Liverpool 'pao' u Francuskoj

09.11.2023 u 22:13

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola poraženi su 3:2 na gostovanju u Toulouseu i tako su izgubili prve bodove u ovoj sezoni Europske lige, dok je porazom 2:0 na domaćem terenu od Brightona nastavljena Ajaxova agonija

Ansu Fati je bio strijelac u 15. minuti i asistent Adingri u 53. minuti za pobjedu engleskog premierligaša na Johan Cruijff Areni u Amsterdamu.

Josip Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za 'kopljanike', a Borna Sosa je ušao u igru u 57. minuti.

Brighton je privremeno sa sedam bodova izbio na vrh ljestvice skupine B, a Ajax je s dva boda na dnu.

  • +4
Ajax Amsterdam - Brighton & Hove Albion, Europska liga, 9.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Olaf Kraak

U skupini E Toulouse je pred svojim navijačima iznenadio Liverpool svladavši ga 3:2. Donnum (36), Dallinga (58) i Magri (76) bili su strijelci za francusku momčad, dok je Liverpoolov prvi gol bio autogol Casseresa (74), a konačnih 3:2 postavio je Diogo Jota (89). Liverpoolu je duboko u sučevom dodatku poništen gol za 3:3, zbog igranja rukom.

Liverpool je i dalje prvi s devet bodova, a Toulouse se probio na drugo mjesto sa sedam.

  • +10
Toulouse - Liverpool, Europska liga, 9.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Guillaume Horcajuelo

U drugoj utakmici u skupini E LASK je u Linzu svladao Royale Union SG 3:0, a Marin Ljubičić je za domaću momčad igrao od 75. minute.

U skupini H je vodeća momčad njemačke Bundeslige Bayer Leverkusen praktično osigurala plasman u osminu finala pobjedom 1:0 na gostovanju kod Qarabaga. Bayeru je četvrtu pobjedu u isto toliko nastupa donio Boniface golom iz kaznenog udarca u sučevom dodatku (90+4) na kraju dvoboja.

Josip Stanišić je za momčad iz Leverkusena odigrao cijelu utakmicu i bio među najboljima na terenu. Qarabag je sa šest bodova na drugom mjestu i borit će se za plasman u šesnaestinu finalas Moldeom.

U skupini F Rennes je došao do treće pobjede svladavši pred svojim navijačima Panathianikos 3:1. Reder (9), Ibrahim Salah (65) i Blas (70-11m) su bili strijelci za Francuze, a jedini gol za Grke postigao je Ioannidis (34-11m). Tin Jedvaj je za atensku momčad odigrao cijelu utakmicu.

U istoj skupini Villarreal je svladao Maccabi Haifu 2:1 na neutralnom terenu na Cipru. Izraelska momčad je vodila golom Secka do pred kraj utakmice, a onda su Baena (83) i Sorloth (87) donijeli preokret. Lorenco Šimić je odigrao cijelu utakmicu za Maccabi.

Rennes je vodeći s devet bodova, a Villarreal ih ima šest, ali uz utakmicu manje. Panathianikos je treći s četiri boda, a Maccabi ima jedan iz tri nastupa.