DAJTE SVOJ GLAS

Za Dinamove navijače Jakirović je 'bivši', ali tko bi ga mogao zamijeniti?

26.01.2024 u 05:50

Bionic
Reading

Dinamo se suočava s teškom situacijom nakon neočekivanog 3:0 poraza od Lokomotive na početku drugog dijela sezone SuperSport HNL-a. Ovaj rezultat pokrenuo je buru među navijačima i u nogometnoj javnosti te postavio pitanje o budućnosti trenutnog trenera, Sergeja Jakirovića.

Iako je zadržao posao bar do sljedeće utakmice koju Dinamo igra u subotu na gostovanju kod Istre 1961, Jakirović se nalazi na vrlo tankom ledu. Prema nedavnoj anketi tportala, većina naših čitatelja, odnosno više od 70 posto njih smatra da treba dobiti otkaz.

Sigurno bi velik broj trenera htio doći na ovu poziciju, stoga ne čudi da se za potencijalne kandidate spominje puno imena.

Međutim, kako bismo dobili kompletnu 'krvnu sliku' Plavih, važno je sagledati trenutno stanje kluba i usporediti ga s uspjesima i neuspjesima prethodnih trenera.

Prema statistici ovako stoji posljednjih pet Dinamovih trenera:

Damir Krznar (2021): Krznar je vodio momčad do solidnih rezultata, osvojivši 68,1 posto bodova od maksimalnog mogućeg broja s učinkom od 29 pobjeda, 11 neriješenih i 8 poraza u 48 utakmica.

Željko Kopić (2021-2022): S 71,9 posto osvojenih bodova, Kopić se istaknuo kao najuspješniji među nedavnim trenerima i ostvario statistiku od 13 pobjeda, 2 neriješena i 4 poraza u 19 utakmica.

Ante Čačić (2022-2023): Čačić je postigao gotovo iste rezultate kao Krznar, sa 68 posto, osvojenih bodova u 49 utakmica – 30 pobjeda, 10 neriješenih, 9 poraza. I nije naodmet podsjetiti, Ante Čačić od Lokomotive je u srpnju 2022. gubio 2:0, ali je munjevito reagirao te u 24. minuti uveo Drmića, koji mu je ekspresno uzvratio s dva gola, a potom je i Menalo, također igrač s klupe zabio za pobjedu 3:2.

Igor Bišćan (2023): Bišćan je kratko vodio klub, ostvarujući 68,6 posto osvojenih bodova s učinkom od 10 pobjeda, 5 neriješenih i 2 poraza u 17 utakmica.

Sergej Jakirović (2023-2024): Trenutni trener stoji na 64 posto osvojenih bodova, što ga čini najmanje uspješnim u ovoj grupi. 25 utakmica, 15 pobjeda, 3 neriješene i 7 poraza.

Dakle, statistika je neumoljiva, a brojke su jasne. Sergej Jakirović jednostavno ne postiže rezultate koje klub i navijači očekuju.

I dok u Dinamu preispituju svoje opcije, pitanje nije samo treba li Jakirović otići, već tko bi mogao biti njegov nasljednik. Jasno je da klub ima visoke standarde i teži kontinuiranom uspjehu u domaćem prvenstvu, ali i u Europi, tako da pažljivo treba izabrati pravog čovjeka.

Tko je najbolji izbor za Dinamo? Sudjelujte u anketi i recite nam svoje mišljenje.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport