laporta prelomio

Xavi je protjeran iz Barcelone! Na klupu stiže svojevremena desna ruka Nike Kovača

24.05.2024 u 14:57

Bionic
Reading

Predsjednik Barcelone, Joan Laporta, odlučio je ipak zamjeniti legendu kataloskog kluba

Turbulentni period u redovima Barcelone se nastavlja. Nakon što je ranije u sezoni bilo izvjesno kako Xavi Hernandez napušta mjesto trenera, u međuvremenu se predomislio te je sve bilo sigurno kako ostaje još jednu sezonu na klupi katalonskog velikana.

Konačni krah između predsjednika, Joana Laporte i Xavija dogodio se prije utakmice s Almerijom. Naime, predsjednik Laporta i sportski direktor te legenda Barcelone, Deco, nisu otputovali s momčadi na utakmicu kakav im je inače običaj. Laporta se naljutio zbog Xavijevih javnih istupa i razgovora o financijskim problemima u Barceloni te je to bila kap koja mu je prelila čašu nakon što ga je molio mjesecima da ostane na klupi Katalonaca.

Njegovo mjesto će zauzeti nekadašnji pomoćni trener Nike Kovača u Bayernu, Hansi Flick (59). Nijemac je prijašnje preuzeo ulogu glavnog trenera Bavaraca 2019. godine te nakon dvogodišnjeg iskustva preuzeo je i mjesto izbornika Njemačke reprezentacije koju je također vodio dvije godine. Poznavajući Barcelonu posljednjih godina, bilo bi pravo čudo da ostane na klupi duže od tog perioda.