EUROPSKA LIGA

Xabi Alonso i Bayer bili 'na konopcima', ali se spasili; Liverpool i Roma već slave

07.03.2024 u 21:05

Bionic
Reading

Vrlo blizu prvog poraza u službenim susretima ove sezone bili su nogometaši Bayera iz Leverkusena, ali lider Bundeslige ipak je izvukao 2:2 kod Qarabaga u prvom ogledu osmine finala Europske lige

Prije gostovanja u Azerbajdžanu Bayer je ove sezone odigrao 34 utakmice. Pobijedio je u njih 30, dok je četiri puta remizirao, protiv Bayerna, Stuttgarta te dvije Borussije, iz Dortmunda i Mönchengladbacha. Posljednji put Bayer je izgubio krajem svibnja prošle godine, u finišu prošle sezone Bundeslige od Bochuma.

Nakon sjajne igre Qarabag je nakon prvog poluvremena vodio 2:0, a golove su dali Benzia u 26. minuti te razigrani Juninho u nadoknadi prvog poluvremena. U nastavku je uslijedilo buđenje Bayera koji je smanjio preko Wirtza u 70. minuti, dok je poraz izbjegnut u drugoj minuti sudačke nadoknade kada je češki napadač Schick pogodio za konačnih 2:2.

Za Bayer je od 80. minute zaigrao hrvatski reprezentativac Josip Stanišić.

Liverpool je debelo zakoračio prema četvrtfinalu Europske lige nakon pobjede u Pragu kod Sparte od 5:1. Rezultat Liverpoola je bio puno bolji od igre jer je velikim dijelom, pogotovo u prvom poluvremenu, domaćin bio ravnopravan.

No, dok je Sparta svoje šanse propuštala Liverpool je punio domaću mrežu. Strijelci su bili MacAllister u šestoj minuti iz jedanaesterca, potom Darwin Nunez u 25. minuti i sudačkoj nadoknadi prvog dijela, s tim da je jako lijep bio njegov prvi pogodak s 20-ak metara. Četvrti gol za Liverpool je dao Luis Diaz u 53. minuti, posljednji peti Szoboszlai u 90'+4., dok je čak i za Spartu strijelac bio igrač Liverpoola, autogol je postigao Bradley.

Jednako je uvjerljivo prvu utakmicu osmine finala odradila Roma na svom Olympicu. Rimski nogometaši svladali su premierligaša Brighton 4:0. U prvom poluvremenu su Rimljani koristili greške gostujuće obrane, a zabijali su Argentinac Dybala u 12. i Belgijac Lukaku u 43. minuti. Sve je zaokruženo golovima u nastavku Mancinija u 64. i Cristantea u 68. minuti.

U srijedu su prvu utakmicu osmine finala u Lisabonu odigrali Sporting i Atalanta, a dvoboj je okončan bez pobjednika 1:1.