100. triple-double

Westbrook ispisao povijest NBA lige pa iskrenom izjavom sve oborio s nogu

14.03.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Američki košarkaš Russell Westbrook, zvijezda NBA momčadi Oklahoma City Thunder i prošlogodišnji MVP (najkorisniji igrač lige), u pobjedi nad Atlanta Hawksima 119:107 upisao se u povijest NBA lige

S učinkom od 32 koša, 12 asistencija i 12 skokova Russell Westbrook je ostvario svoj jubilarni 100. po redu triple-double učinak te je tako postao četvrti igrač u NBA povijesti s više od stotinu utakmica s dvoznamenkastim učinkom u barem tri kategorije (od ukupno pet).

Prije Westbrooka su brojku sto, kada su triple-double učinci u pitanju, prošli samo legendarni Oscar Robertson (181 triple doubleova na kraju karijere), Magic Johnson (138) i Jason Kidd (107).

'Čovječe ovo je nevjerojatan blagoslov. Zahvalan sam onoj osobi iznad nas što mi je omogućila da se bavim ovom igrom koju toliko obožavam i uživam u njoj baš svake večeri. Nikada sve ovo nisam uzimao zdravo za gotovo', rekao je nakon utakmice emotivni Westbrook koji je tako ostvario ono o čemu mnogi mogu sanjati. Svojom iskrenom izjavom sve je oborio s nogu…

Inače, Westbrooku je za ovaj doseg bilo potrebno 736 utakmica, a primjerice neponovljivom Robertsonu trebalo je svega 277 utakmica. No, doći u istu rečenicu s takvim velikanima svakako je velika stvar:

'Grupa igrača koja je ispred mene su redom stanovnici Kuće slavnih. Zaista sam sretan što sam sada grupe s takvim ljudima', dodao je 29-godišnji Westbrook koji sa svojom pokušava izboriti plasman u još jedno doigravanje. Trenutačno su s učinkom od 41. Pobjede u 70 utakmica četvrta momčad Zapadne konferencije.