PROTIV VELIKIH NE IDE

Wenger se tješi: Kriv je travnjak

14.12.2010 u 10:53

Bionic
Reading

Nakon što je Manchester United pobijedio Arsenal 1:0 i preuzeo vodstvo na ljestvici engleskog nogometnog prvenstva, Arsene Wenger se obrušio na kvalitetu travnjaka na Old Traffordu

'Travnjak je bio užasan. Na njemu se uopće nije mogao igrati kvalitetan nogomet, zbog toga su obje momčadi imale mnoštvo pogrešaka i netočnih dodavanja,' kazao je Wenger. Premda je Arsenal pružio slabu igru, bez previše pravih prilika Wenger je opravdanje potražio u travnjaku.

'Loš teren je onemogućio našu prepoznatljivu igru kratkih dodavanja i zbog tog smo nesretno izgubili,' dodao je menadžer Topnika.

Ovim porazom Arsenal je ispustio vodeću poziciju, no Wenger smatra kako njegova momčad može osvojiti prvi naslov prvaka nakon 2004. godine.

'Frustrirajuće je izgubiti od Manchester Uniteda, no nije to kraj svijeta. Uvjeren sam kako moja momčad može do naslova prvaka,' poručio je francuski stručnjak.

ManU je slavio 1:0 golom Park Ji-Sung u 41. minuti. United je mogao i uvjerljivije pobijediti, no Wayne Rooney je u 75. minuti promašio jedanaesterac, točnije prebacio je cijeli gol.

Manchester United sada ima 34 boda uz utakmicu manje, dok je drugi Arsenal ostao na 32 koliko ima i treći Manchester City. Prvak Chelsea je četvrti sa 31 bodom.

Asist Nanija i gol Parka