nostalgija

Wayne Rooney vraća se u engleski nogomet; pred njim su novi izazovi, ali u drugoligaškom društvu

06.08.2019 u 15:25

Bionic
Reading

Nakon samo dvije sezone u američkom MLS-u Wayne Rooney (33) se odlučio za povratak u domovinu. Nekadašnja zvijezda i rekorder Manchester Uniteda te engleske reprezentacije zasitio se američkog nogometa te će dres DC Uniteda zamijeniti onim engleskog drugoligaša Derby Countyja

Svi vodeći engleski mediji objavili su kako je dogovor oko povratka Waynea Rooneya (33) u domovinu već praktički gotova stvar. Rooney je nakon Evertona i Manchester Uniteda karijeru nastavio u MLS ligi, u redovima DC Uniteda.

No, čini se kako mu nedostaje domovina pa je odlučio kako će se od siječnja 2020. godine priključiti drugoligaškoj momčadi Derby Countyja.

Klub za koji je svojedobno igrao i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac, a bio je i kapetan te je izabran za jednog od najboljih u klupskoj povijesti, pokušava se vratiti u prvu ligu. Zato je za trenera doveden Philip Cocu kojemu je ovo drugi angažman nakon PSV-a i turskog Fenerbahčea gdje se baš i nije proslavio.

Navodno su Cocu i vlasnik luba Mel Morris odradili sve razgovore s Rooneyem, a ovaj je obećao da će s Derbyjem potpisati ugovor od siječnja 2019. godine. Regularna sezona u MLS-u završava u listopadu, a doigravanje za prvaka traje do početka prosinca, no pitanje je koliko daleko može dogurati Rooneyev DC United. Tako bi bivši kapetan Uniteda i engleske reprezentacije imao dovoljno vremena za odmor i pripremu za polusezonu u Championshipu.

'Žao mi je, ali ne mogu ništa reći. Tržište je otvoreno još tri dana, a kao što sam već bio rekao, nismo gotovi s transferima. Želimo dodatno pojačati ekipu, no o imenima ne mogu', kazao je Cocu koji se na spomen Waynea Rooneya samo znakovito nasmijao...

  • +11
Wayne Rooney nogometaš Izvor: Profimedia / Autor: n.n.

Engleski mediji donose kako Rooney dolazi kao igrač-trener, za početak kao Cocuov pomoćnik, a možebitno i njegov nasljednik u budućnosti.

'Želimo napraviti brend od našeg kluba, postati još poznatiji. Rooney nam može pomoći u tome jer ima veliko iskustvo. Njegov dolazak bi podigao sve na puno veći nivo', rekao je Mel Morris, vlasnik Derby Countyja.

Wayne Rooney bio je i u nekim kombinacijama oko prelaska u Inter Miami, novu momčad u MLS ligi čiji je vlasnik David Beckham. No, dojam je kako Rooney - barem za sada - neće na sunčanu Floridu. Draži mu je povratak u kišnu domovinu...