zabili su četiri gola

Wales se za Hrvatsku 'zagrijavao' protiv slabašnog Gibraltara

11.10.2023 u 23:28

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Walesa, jedan od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama za EURO, je u prijateljskom susretu igranom na Racecourse Groundu u Wrexhamu pred 10.008 gledatelja pobijedila Gibraltar 4:0

Velšani su u pripremama za 'vatrene' kao protivnika izabrali 198. reprezentaciju svijeta i ostvarili uvjerljivu pobjedu.

Izbornik Rob Page je odmarao većinu svojih prvotimaca, a sva četiri gola domaćin je zabio u prvom dijelu. Strijelci su bili Ben Davies (23), Kieffer Moore (26, 45+1) i Nathan Broadhed (35).

"Bila je ovo dobra utakmica, posebno prvo poluvrijeme. Bilo je i prilika za mlade igrače da pokažu što mogu protiv Gibraltara, svi su napravili što su mogli," kazao je velški kapetan Ben Davies.

"Ova pobjeda i igra nam daju samopouzdanje za Hrvatsku i veselim se toj utakmici," dodao je branič Tottenhama.

Zanimljivo, Velšani su "punjenje baterija" za treću reprezentaciju s posljednjeg SP-a odradili na Racecourse Groundu, najstarijem stadionu na svijetu koji još uvijek ugošćuje međunarodne utakmice.

Prvi put Wales je na tom stadionu igrao davne 1877. godine, a na Racecourse Groundu Velšani su odigrali rekordnih 95 utakmica, ali tek dvije u posljednjih 15 godina. Protiv Hrvatske će u nedjelju igrati na Cardiff City stadionu.

Na otvaranju kvalifikacija Hrvatska i Wales su u Splitu odigrali 1:1. 'Vatreni' su potom nanizali tri pobjede preuzevši vrh ljestvice skupine sa 10 bodova, dok je Wales četvrti u skupini sa sedam bodova i susretom više.

Prije velško - hrvatskog okršaja u Cardiffu, hrvatska reprezentacija sutra (četvrtak, 20.45 sati) ima u Osijeku ogled protiv Turske.

Standings provided by Sofascore