NATKO OPET BLIZU

Walchhoferu pobjeda i spustaško vodstvo

12.03.2011 u 13:43

Bionic
Reading

U utrci u kojoj je Ivica Kostelić potvrdio osvajanje Velikog kristalnog globusa do pobjede je došao Michael Walchhofer, koji je u oproštajnoj sezoni preuzeo vodstvo u spustaškom poretku

Borba za Mali kristalni globus u najbržoj disciplini vodi se među dvije istinske legende, Didija Cuchea i Michaela Walchhofera. U drugom ogledu u Kvitffjelu Walchoffer je upisao novu pobjedu i sa 100 bodova preuzeo vodstvo od velikog rivala koji je završio utrku na sedmom mjestu.

Drugi je sa 13 stotinki zaostatka bio još jedan Austrijanac, Klaus Kroell, a na pobjedničkom postolju će se naći i jučerašnji pobjednik Beat Feuz iz Švicarske, koji je kasnio 31 stotinku. 'Drvena' medalja ide u Sloveniju, sjajan četvrti je bio Andrej Šporn.

Ivica je za Walchhoferom zaostao 1,56 sekundi, što mu je donijelo 21. mjesto, dok je Natko Zrnčić Dim imao novi peh i nakon 32. mjesta je ponovno bio među najboljima koji odlaze praznih ruku. Za utjehu, iza sebe je ostavio Svindala, Parisa, Gruenenfeldera, Ligetyja…

Uoči nedjeljnog superveleslaloma i završnice u Lenzerheideu, Ivica Kostelić ima 1.324 boda, nedostižnih 518 ispred Cuchea, a na treće mjesto ukupno probio se lanjski prvak Carlo Janka, koji je danas bio šesti.

Zanimljivije je u spustaškom poretku. Za Mali globus će se boriti trojica, s time da je Klaus Kroell u podređenom položaju. Vodeći Walchhofer ima 16 bodova prednosti pred Cucheom te 79 pred Kroellom i bit će to zapravo dvoboj dvojice, uz velikog Hermana Maiera, najboljih spustaša proteklog desetljeća.