OVO JE ZAISTA PREVIŠE

Vuškovićeva drama se nastavlja, situacija za mladog Hrvata postaje još očajnija

04.04.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Muke po hrvatskom nogometašu Mariju Vuškoviću (21) se nastavljaju, jer je za njega zatražena dvostruko veća kazna od one koju je dobio

U kompliciranom slučaju igrač HSV-a nije uspio dokazati svoju nevinost te je zbog dopinga suspendiran na dvije godine. Tako će Vušković pravo nastupa dobiti tek 15. studenog 2024. godine, taman kad će slaviti 23. rođendan.

Njemačka antidopinška agencija (NADA) primila je odluku DFB-a o suspenziji nogometašu HSV-a Mariju Vuškoviću te je uložila žalbu i traži da mu se kazna poveća na četiri godine.

'Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA Njemačka) primila je prošlog četvrtka presudu Saveznog suda Njemačkog nogometnog saveza (DFB) u slučaju igrača Marija Vuškovića. Nakon temeljitog ispitivanja razloga za presudu, NADA Njemačka je donijela odluku da se žali Saveznom sudu DFB. NADA Njemačka će podnijeti zahtjev za četverogodišnju zabranu na temelju igračevog kršenja antidopinških pravila, što je utvrdio Sportski sud DFB-a', stoji u priopćenju na njihovim službenim stranicama.

Tako se nastavlja borba svim sredstvima, jer je istodobno i HSV krenuo u obranu svojeg igrača.

'Primili smo na znanje odluku sportskog suda DFB-a i, nakon razgovora s Mariovim odvjetnicima, odmah smo se složili da se na presudu treba žaliti. Sada ćemo uzeti vremena da se pozabavimo obrazloženjem presude', rekao je prije nekoliko dana član uprave HSV-a Jonas Boldt',