REPOVI IZ PULE

Vučeviću dvije prijave, a Hajduku 'omiljeni' Dinamov sudac!

12.03.2014 u 12:46

  • +17

MAXtv Prva liga, 25. kolo: Istra - Hajduk

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Bionic
Reading

Zbog izjava o namjernom sudačkom oštećivanju Hajduka, sportski direktor splitskog kluba Goran Vučević našao se na udaru nogometnih struktura: disciplinske prijave protiv njega podnijeli su povjerenik lige Josip Brezni i sudac Tihomir Pejin

'Radi se o krajnje neprimjerenim, uvredljivim i optužujućim izjavama kojima se optužuje suce, ali i nogometnu organizaciju za namjernu urotu protiv Hajduka. Posebno se navodi činjenica da su takve izjave izrečene dan nakon odigrane utakmice u Puli, kada su neovisni sudački stručnjaci, ali i objektivna nogometna javnost, konstatirali kako je ključnim sudačkim procjenama oštećena momčad Istre 1961, a ne momčad Hajduka', tvrdi se u Breznijevoj prijavi.

Pejin je, pak, Vučevića prijavio jer je spomenuo da je njegovo suđenje na prethodnoj utakmici protiv Lokomotive također bilo na štetu splitskog kluba, a najavio je i moguće podnošenje privatne tužbe.

Kontaktirali smo povjerenika lige Josipa Breznija i od njega pokušali doznati razloge prijave. Kaže da je Vučević vrijeđao i klevetao, a uz to i povrijedio kodeks koji brani komentiranje suđenja.


'Da je to rekao vruće glave, možda bih razumio. Kako se Tudor mudro ponio jer ništa nije komentirao, očito su mu na vrijeme dojavili da je jedanaesterac za Istru ipak bio', kazao nam je Brezni. Zaintrigirala nas je njegova kategoričnost u izjavama da je u nedjeljnoj utakmici u Puli oštećen domaćin, a ne Hajduk. Odakle mu to?

'Iz emisije u kojoj je gostovao Alojzije Šupraha, ali i od nogometne javnosti. Čitam u novinama, čitam po portalima... Imamo i mi iz nogometa neko svoje okruženje i nogometnu javnost', kaže Brezni.

Upitali smo ga potom je li možda pročitao i izjavu Istrinog napadača Ante Batarela, koji je nakon utakmice u Puli priznao da 'možda i nije bio prekršaj za penal' u situaciji koja je silno uznemirila Splićane.

'A odakle je taj igrač? Nemojte tako, da je ne znam što rekao - vodim se prije svega svojim očima, a i onim što kaže nogometna javnost. U Puli je bilo loše suđenje, ali ne onako kako kaže Hajduk', otvoren je Brezni.

'Gdje se vidi namjera oštećivanja Hajduka? Jedna jedina utakmica s greškom sudaca bila je ona u Osijeku, kada je postignut gol iz zaleđa. Je li greška sudaca što je Pašalić u Puli promašio zicer?!', dodaje. Poziva se i na pisanje splitskih sportskih novinara, posebno onih iz Sportskih novosti. Na primjedbu da se sudačke greške na Dinamovim utakmicama mahom događaju u korist, a ne na štetu Mamićevog kluba, kaže da su greške moguće...

'Ukralo, pokralo... To su riječi kojima se često koriste u Hajduku i to mora prestati', zaključuje povjerenik lige. Nije detaljnije objasnio kad je čuo ovakve izraze.

Za delegiranje sudaca i njihov posao ionako nije nadležan, pa nas upućuje na Ivana Peraića - a on je baš za predstojeću Hajdukovu utakmicu u Osijeku delegirao Zlatka Šimičića, suca koji je ove sezone čak šest puta dijelio pravdu Dinamu. Jednom je previdio po općem sudu očit jedanaesterac u posljednjoj minuti za Split, jednom propustio isključiti Dinamovog igrača u susretu protiv Rijeke.