BROZOVIĆ ODUŠEVIO

Vrsaljko poslao jasnu poruku Srni; izbornik Čačić na mukama

18.11.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak je 3:1 pobijedila Rusiju u Rostovu. No osim same pobjede, koja je sada možda i manje bitna, izborniku Čačiću važnije su neke druge spoznaje

U najavi utakmice izbornik Ante Čačić izrazio je želju testirati igrače koji imaju manju minutažu u reprezentaciji.

Šteta je samo što, kada je imao samo 16 igrača, priliku nije dao i svima koje je vodio u Rostov. Šteta što nije shvatio kako bi bilo pošteno dati barem 20-ak minuta 36-godišnjem Ivica Olić da i on napokon nešto odigra ove jeseni kad već ne igra u klubu (HSV). No to je drugi problem koji će ovaj prekaljeni internacionalac koji je za reprezentaciju igrao i razbijene glave riješiti u četiri oka s izbornikom. Sigurno mu nije svejedno.

Najveći je dobitnik ove utakmice Šime Vrsaljko, 23-godišnji Zadranin, desni bek koji igra u hitu talijanske lige, Sassuolu te je jedan od najboljih igrača 'zeleno-crnih'. Sakupio je Šime dosad 15 utakmica u reprezentativnom dresu, ali sada se nameće kao najbolje rješenje za ovu poziciju jer - deset godina starijem Dariju Srni (127 nastupa) - sve se više broje greške (sjetimo se onih u Norveškoj kada su oba gola pala preko njega) i zbog čega ga mnogi, izuzev izbornika Čačića, ne vide u početnoj postavi. U svakom slučaju Vrsaljko, koji je kao tinejdžer briljirao u dresu Dinama, dvjema asistencijama za gol i dominacijom na desnoj strani poslao je jasnu poruku Srni i izborniku Čačiću koji je zbog svega vjerojatno na mukama.

Podsjetimo, Srna je svoj status gradio godinama i nije bez razloga nosio kapetansku vrpcu, no definitivno više nije na nivou otprije tri, četiri godine kada su ga željeli i mnogo veći engleski i španjolski klubovi. Međutim, jedini su segment u kojem Vrsaljko nikada neće biti bolji od Srne slobodni udarci. Sjetimo se samo koliko je važnih golova iz slobodnih udaraca u karijeri zabio Srna.

Vrsaljkov je ulazak u drugom dijelu, umjesto Srne, naravno, donio preokret te je u tom vremenu Hrvatska od 0:1 došla do glatke pobjede 3:1.

U utorak se Čačiću nametnuo i 23-godišnji Marcelo Brozović, veznjak milanskog Intera koji za 'crno-plave' ne igra previše. Ali kada mu trener Mancini da priliku, kao u dvobojima s Romom ili Juventusom, onda pojede konkurenciju. Fizički je Brozović izuzetno dobro pripremljen jer je maksimalno posvećen nogometu, bez razmišljanja o nekim drugim aktivnostima u slobodno vrijeme.

I nije u Brozovićevoj igri primjetna samo trka već i odlična proigravanja i opasni udarci, kakvim je zabio Rusiji, a nedavno i u derbiju s Juventusom na muke stavio velikog Buffona.

A ono što je zajedničko obojici jest to da imaju privatne kondicijske trenere. S Brozovićem radi prof. Luka Milanović, aVrsaljko trenira s Milanovićevim kolegom Vedranom Naglićem. Dakle, timom ljudi koji je svojevremeno od zabavljača Sammira napravio prvog igrača Getafea.