KAKVA NEPRAVDA

Vozi čudesno, ali prijeti mu gubitak mjesta u F1!

06.10.2013 u 14:28

Bionic
Reading

Nico Hulkenberg ostvario je na Velikoj nagradi Koreje svoj najbolji rezultat u karijeri, no njegova budućnost u sportu još uvijek je upitna

Njemački 26-godišnji vozač trenutno je najtalentiraniji uz Sebastiana Vettela od mlađe generacije, a svojim posljednjima nastupima pokazao je da je u stanju ostvarivati impresivne rezultate u bolidima lošije kvalitete, poput ovogodišnjeg Saubera.

No, iako vozi fantastično, što je potvrdio četvrtim mjestom u Koreji, Hulkenberg bi mogao izgubiti svoje mjesto u Formuli 1, što mu se već dogodilo 2010. godine, kada ga je Williams otpisao bez obzira na pole poziciju u Brazilu. U Sauberu gotovo sigurno neće ostati, jer ekipa treba vozače koji plaćaju svoje mjesto, poput Sergeja Sirotkina. Ferrari ga je otpisao i uzeo Raikkonena, Lotus je navodno bliže Massi, a McLaren ipak nije realna opcija. Ostaje mu malo prostora: eventualni povratak u Force Indiju ili ponovo sezona izvan sporta.

'Ovo je bila gotovo savršena utrka za nas, sve se posložilo, iskoristili smo sve prilike. Odvezao sam jednu od svojih najboljih utrka u karijeri. Lewis me pritiska, bilo je mnogo automobila u retrovizorima. No, trakcija bolida bila je jako dobra i to me održalo. Bili smo brzi i na ravnim dijelovima,' opisao je svoj nastup Nico u Koreji pa dodao:

'Ponosan sam na sebe i ekipu, svi su odradili fantastično ovaj vikend. Pobijedili smo neke bolide koji su trebali biti ispred nas, ali kad je prilika tu, moraš je uloviti i to je ono što smo napravili.'