ambiciozno ulaganje

Vozač Formule 1 postao suvlasnik francuskog nogometnog kluba

19.03.2024 u 12:59

Bionic
Reading

Pierre Gasly (28), pilot momčadi Alpine Renault, veliki je zaljubljenik u nogomet te je odlučio dio novca zarađenog u Formuli 1 investirati u kupovinu dijela vlasništva francuskog trećeligaša FC Versailles

'Drago mi je što sam se uključio u FC Versailles jer sam oduvijek želio biti uključen u profesionalni nogomet', rekao je pobjednik utrke za Veliku nagradu Italije 2020. koji u Formuli 1 vozi za momčad Alpine Renault.

Pierre Gasly je inače veliki zaljubljenik u nogomet i navijač PSG-a, a sad je kupio manjinski udio u vlasništvu francuskog trećeligaša FC Versailles. 

'Sa suvlasnicima Alexandreom Mulliezom i Fabienom Lazareom dijelimo vrijednosti, ambiciju i snažan natjecateljski duh koji će nam omogućiti da pozitivno razvijamo klub. Ovo je početak vrlo lijepe priče', uvjeren je Gasly.

Alexander Mulliez je od kraja 2023. godine novi većinski vlasnik FC Versaillesa, ujedno je i predsjednik kluba. Nasljednik je trgovačkog carstva Auchan te je jedan od najbogatijih osoba u Francuskoj, a dio svog bogatstva je odlučio uložiti u klub iz predgrađa Pariza te mu je želja da u sljedećih nekoliko godina izbori plasman u prvu ligu.

Versailles je klub koji se može pohvaliti sjajnim radom s mladim igračima, a svoje prve utakmice u njihovim su redovima odigrali Thierry Henry, Hatem Ben Afra, Jerome Rothen...