SAVRŠEN UČINAK, ALI...

Vori: Statični smo u napadu, obrana je loša

24.01.2010 u 08:41

Bionic
Reading

U subotu navečer bilo je i poznato da je Hrvatska u skupini 1 jedina prenijela četiri boda, što bi joj trebalo donijeti prednost nad ostalim rivalima. Sada slijede susreti s Islandom, Danskom i Austrijom

Prvi krug Červarovi izabranici završili su sa savršenim učinkom iako igra nije bila takva. Svjestan je toga i pivot Igor Vori kojeg suparnici, a ni suci previše ne maze.

'Osim Balića, u napadu su svi ostali previše statični. Ne možemo tako igrati protiv jakih zona kao što je bila ova Rusa. Nećemo s teškim i opasnim momčadima u drugom krugu moći igrati ovako lošu obranu. Ovakve početničke pogreške se skupo plaćaju', pričao je Vori koji čvrsto stoji na zemlji.

U drugom krugu izbornik Lino Červar zna da ga čekaju tri nove teške utakmice.

'Danci su naše staro društvo. Islanđani su sa stilom najavili osvajanje olimpijskog srebra. Austrija je iznenađenje, no ako pogledajte njezin sastav, u njemu je osam igrača koji igraju Bundesligu. Domaći teren isto nosi svoje. Uostalom, egal sa Islandom, pobjeda nad Srbijom i mali poraz s Dancima nalažu oprez bez obzira na to što smo ih tukli na pripremama', rekao je Červar.

Jedan od junaka treće pobjede Manuel Štrlek optimistično gleda na nastavak natjecanja.

'Nema nekog recepta, idemo ravno na glavu. Prenosimo četiri boda i to je najvažnije. U drugom krugu očekujem bolju našu igru i napad na polufinale', najavio je Štrlek.