S RUMUNJSKOM U MISLIMA

Vori: Ludo je reći da smo već u finalu

13.01.2011 u 19:11

Bionic
Reading

U petak od 18 sati Hrvatska će u Malmöu igrati prvu utakmicu 22. SP-a, a suparnik joj je selekcija Rumunjske

Nakon višetjednih priprema i nekoliko prijateljskih utakmica, hrvatska će muška rukometna reprezentacija u petak napokon krenuti na Svjetsko prvenstvo. Prvi protivnik Golužinim izabranicima bit će Rumunji, a taj je dvoboj najavio Igor Vori.

'Spremni smo, dobro smo radili svih ovih dana i, što je najbitnije, svi jedva čekamo da počne s obzirom na to da smo došli malo ranije, kojih četiri dana, što inače nije uobičajeno. Također, ono što je jako bitno, svi smo zdravi. Dobro smo analizirali Rumunjsku, koja je za nas, a tako misle i drugi igrači, najvažnija utakmica prvenstva. To nam je prva utakmica, otvaranje prvenstva i svi znamo što nam znači ta pobjeda. Ne bježimo od toga da smo favoriti u toj utakmici, ali ni Rumunji nemaju što izgubiti, a mogu puno dobiti, po tome su čak i u prednosti, ali vjerujem da naša dva boda ne bi trebala doći u pitanje', rekao je Vori, a na prognoze koje hrvatsku svrstavaju među, uz Francuze, najveće favorite, osvrnuo se sljedećim riječima:

'Lijepo zvuči da smo mi i Francuzi već u finalu, to je, po mnogima, gotova stvar. Međutim, to je totalno ludo reći jer i Danska, i Poljska, i Švedska kao domaćin, i Island, i Srbija, i Španjolska, to su sve velike ekipe i momčadi. Odlučivat će nijanse, moramo ići korak po korak, a nama je prvi korak sutra dvoboj s Rumunjskom.'