JE LI OVO KRAJ KAOSA ILI?

Vodstvo La Lige analiziralo audio i video snimke, unajmilo čitača s usana i zaključilo slučaj oko navodnog rasizma na utakmici španjolskog prvenstva

09.04.2021 u 13:50

Bionic
Reading

Vodstvo španjolske La Lige u petak je objavilo kako nije pronašlo niti jedan dokaz da je igrač Cadiza Juan Cala rasistički vrijeđao igrača Valencije Mouctara Diakhabyja tijekom utakmice u nedjelju

La Liga je analizirala sve dostupne audio i video snimke s utakmice, a angažirala je i stručnjaka za čitanje s usana, ali nije pronašla dokaze o uvredama na rasnoj osnovi.

Incident se dogodio u 30. minuti susreta kada je došlo do verbalne prepirke između Cale i Diakhabyja. Francuski branič je optužio Calu za rasizam nakon čega su nogometaši Valencije napustili teren.

Igrači su se nakon 20 minuta pauze vratili, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne.

Diakhaby je ostao kod tvrdnje da ga je Cala uvrijedio na rasnoj osnovi, dok je 31-godišnji Španjolac sve demantirao kazavši kako je 'uhvaćen u medijski cirkus i javni linč'.

Ovaj incident istraužuje i Španjolski nogometni savez, a La Liga je svoja saznanja podijelila s federacijom.