PORUKA IGRAČIMA

Vlasnik Šahtara poručio odbjeglima: Patit ćete!

21.07.2014 u 16:43

Bionic
Reading

Vlasnik Šahtara iz Donjecka Rinat Ahmetov javno je poručio nogometašima svog kluba koji se odbijaju vratiti u Ukrajinu da će patiti ako ostanu pri svojoj odluci

Pod patiti bogati Ukrajinac prvenstveno je mislio - platiti...

'Ako se ne vrate, sigurno će patiti. Tko odbije ispoštovati potpisane ugovore mogao bi ostati bez desetina milijuna eura koje će platiti klubu,' upozorava Ahmetov u priopćenju kojega prenose mediji širom svijeta.

Šestorica nogometaša Šahtara, među kojima su pet Brazilaca i jedan Argentinac, odbili su se vratiti u Ukrajinu nakon prijateljske utakmice u Francuskoj protiv Lyona.

'Ne isključujem mogućnost da se oni uskoro vrate u klub. Ako se vrate, nećemo zahtjevati njihove transfere,' napominje najbogatiji Ukrajinac Ahmetov koji se suprostavio proruskim pobunjenicima u Donjecku, a od ukrajinskih vlasti traži da ne bombardiraju njegov grad. Ukrajinski nogometni savez u međuvremenu bi trebao odlučiti gdje će Šahtar igrati domaće dvoboje, dok se u tom dijelu zemlje ne smire sukobi. Ahmetov je istaknuo kako bi protivnike želio dočekivati u Harkivu.

'Nećemo riskirati, sigurnost igrača ne smije biti ugrožena,' ističe Ahmetov.