L'Equipe doznaje

Vlasnici PSG-a za plaće svojih zvijezda izdvajaju pravo bogatstvo; sada je poznato i koliko ih milijuna eura to košta

10.02.2022 u 13:21

Bionic
Reading

Za razliku od američkih profesionalnih liga poput NBA-a. NFL-a, NHL-a i MLB-a u Europi su ugovori sportaša većinom tajna

No, povremeno procure ugovori nekih sportskih zvijezda u Europi od kojih su najzanimljiviji nogometaši i košarkaši.

Tako je tiražni L'Equipe objavio i plaće nogometaša Paris Saint-Germaina koje baš sve zanimaju.

Tako doznaju da vlasnici PSG-a - kojem je na čelu Nasser Al-Khelaifi - za plaće svojih nogometaša izdvajaju više od 500 milijuna eura. Primjerice, svi klubovi Ligue 1 za plaće svojih igrača izdvajaju ukupno 1,73 milijarde eura, piše L'Equipe.

No, koliko točno – obzirom na poreze i ostala davanja – nije poznato.

Također se od prije nagađa kako su plaće zvijezda PSG-a trenutačno astronomske. Tako se pisalo da Argentinac Lionel Messi godišnje ima plaću 35,9 milijuna eura, Brazilac Neymar navodno zarađuje 35,9 milijuna eura, a francuski napadač Mbappe – kojem ističe ugovor 22 milijuna eura.

Također je poznato kako su vlasnici kluba Mbappeu ponudi novi ugovor po kojem bi godišnje zarađivao čak 50 milijuna eura s bonusima. No, Mbappe je to odbio i pitanje je što će napraviti u ljeto kada postane slobodan igrač. Hoće li prijeći u Real Madrid – kao što se piše – ili će ipak prihvatiti ponudu PSG-a i postati nogometaš s najvećom plaćom u povijesti.

  • +4
PSG - Nice, Le Championat, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Ian Langsdon