KRAJ ZA HULIGANE?

Vlada Srbije 'ukida' Delije i Grobare

02.10.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Vlada Srbije odlučila se jednom zauvijek obračunati s najratobornijim navijačima. Najavljeno je čak i ukidanje pojedinih navijačkih skupina kao što su Delije i Grobari

Partizan je zbog nereda u Mostaru 2007. bio već izbačen iz Europe

Nakon što je u beogradskoj bolnici preminuo navijač Toulousea kojeg su pretukle pristalice Partizana, prekipjelo je i državnicima u Srbiji. Javni tužilac Slobodan Radovanović podnio je MUP-u Srbije zahtjev za zabranu organiziranog okupljanja, organiziranog odlaska i organiziranog posjeta sportskim utakmicama navijačima Partizana, Crvene zvezde i Rada! Sprema se i inicijativa za brisanje pojedinih navijačkih grupa iz registra.

Isto tako, navijači s dosjeom neće moći ići na utakmice, a Radovanović je za Kurir izjavio da će se policija detaljnije pozabaviti pojedincima iz navijačkih skupina jer se oni bave i kriminalnim djelatnostima (droga, prodaja oružja, reketarenje). Također, Radovanović je naglasio da neće dozvoliti da navijači preimenuju navijačku skupinu i tako nastave djelovati pod drugim imenom.

Inače, Partizan strahuje i od kazne Uefe zbog smrti francuskog navijača, a kazna bi trebala biti objavljena u utorak. No, iz Uefe su poručili da srpski prvak neće biti opet izbačen iz Europe jer se tragedija dogodila daleko od stadiona.