ČUDO NA MASTERSU

Vjeroučitelj pokorio hrvatsku pikado elitu

13.12.2011 u 16:51

Bionic
Reading

Za ime Anđelka Fofića do drugog ovosezonskog Mastersa Hrvatskog pikado saveza koji je proteklog vikenda održan u Donjoj Pušći znali su samo zagriženi pikado fanovi u Zagrebu. Ali nakon senzacije koju je nesuđeni svećenik priredio na turniru na kojemu su nastupili najbolji hrvatski pikadisti, Fofić je postao nacionalni heroj

Iako pikado ozbiljno igra tek nepunih godinu dana, Fofić je bio prvo ime Mastersa na kojemu se okupilo više od 200 pikadista iz cijele Hrvatske. Senzacionalno je slavio u elitnoj disciplini 501 DO pobijedivši u finalu Vladimira Lešića, standardnog člana hrvatske reprezentacije i jednog od naših najboljih pikadista.

Na putu do naslova između ostalih je nadigrao i Tomislava Kuštera, sjajnog Varaždinca koji se ove sezone vratio u reprezentativnu formu, a zatim i spomenutog Lešića, i to dva puta. Prvo u finalu desne strane, a zatim i u velikom finalu nakon što je Lešić u repasažu izbacio Borisa Krčmara, aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka u elektroničkom pikadu.

Ali to nije sve. Fofić je u prvoj disciplini dana, kriketu, zaustavljen tek u finalu, a to je učinio Boris Krčmar u spektakularnom finalu kakvo već dugo nije viđeno kod nas, uz podatak da se među njegovim žrtvama našao i sam Krčmar u njihovom ranijem sudaru na desnoj strani. Kao šećer na kraju je stigao trijumf u posljednjoj disciplini dana, parovima, kada je udružio snage s Krčmarom.

'Bez riječi sam, ne znam kako bih ovo opisao. Do jučer sam te igrače gledao poput klinaca koji se dive Mesiju, Ronaldu ili Rooneyju i maštaju o tome da i oni jednog dana dosegnu tu razinu, a danas sam bio ne samo ravnopravan s njima već sam ih pobijedio', rekao je Fofić, diplomirani teolog koji radi kao vjeroučitelj u OŠ Sesvetska sela u Sesvetama.

Iako mu je u životnom putu bila ucrtana karijera svećenika, strast za životom bila je jača, pa se danas ponosi obitelji s čak četvero djece. A sada je postao i nacionalna pikado zvijezda.

Boris Krčmar se također okitio s maksimalne tri medalje, a posebno je atraktivno bilo već spomenuto finale discipline kriket protiv Fofića u kojemu se igrao atomski pikado. U odlučujućoj partiji je Fofić stalno bio u bodovnoj prednosti i svi su ga već vidjeli kao pobjednika, ali Krčmar je tada odigrao potez koji se rijetko viđa. U situaciji kada više nije imao pravo na pogrešku redom je pogodio crveni bull, plavi bull i za pobjedu trostruko 15. U dvorani se prvo čuo duboki uzdah oduševljenih gledatelja, a zatim i gromoglasan aplauz koji je dugo potrajao.

Kod djevojaka je vodstvo u ukupnom poretku Masters liste učvrstila Splićanka Đurđica Delić koja je u finalu 501 MO pobijedila Nevenku Šalat Franičević. Delić je medalju osvojila i u kriketu, ali 'tek' brončanu jer ju je dva puta zaustavila najveća suparnica i kasnije pobjednica, Riječanka Vlasta Stankić.

U konkurenciji igrača 2. kategorije slavio je Hrvoje Ledinski koji je u finalu pobijedio Antu Perkovića, dok je u 3. kategoriji Drnišanin Miro Buha bio bolji od Darija Pekića iz Malog Lošinja.

Kod juniora (U-18) je u svom debitantskom nastupu slavio Matija Gazibara, član zagrebačkog PK Gornji Stenjevec, pobjedom u finalu protiv Antonija Polovića iz Duge Rese. U konkurenciji mlađih juniora (U-15) u riječkom finalu Josip Šojat je nadigrao Matea Vujića, dok je loš dan imao aktualni svjetski prvak u ovom uzrastu Josip Ljubas koji je ostao bez medalje.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE - 501 MO (32 igračica)
1. Đurđica Delić (PK Dalmatinski pikado, Split)
2. Nevenka Šalat Franičević (PK Coloseum, Zagreb)
3. Martina Maglica (PK Vedora, Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO (57)
1. Anđelko Fofić (PK Quattro, Zagreb)
2. Vladimir Lešić (PK Posejdon, Split)
3. Boris Krčmar (PK Bistro Janje, Zagreb)

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO (47)
1. Hrvoje Ledinski (PK Snoopy Gadafi, Zagreb)
2. Anto Perković (PK Sloboština, Zagreb)
3. Dubravko Majstorović (PK Quattro, Zagreb)

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO (50)
1. Miro Buha (PK Dalmatinski pikado, Split)
2. Dario Pekić (PK Lošinj, Mali Lošinj)
3. Darko Balentović (-)

JUNIORI U-15 - 501 SO (5)
1. Josip Šojat (PK Romano, Rijeka)
2. Mateo Vujić (PK Romano, Rijeka)
3. Marko Kovačević (PK Bijeli miševi, Sl. Brod)

JUNIORI U-18 - 501 SO (7)
1. Matija Gazibara (PK Gornji Stenjevec, Zagreb)
2. Antonio Polović (-)
3. David Badurina (PK Lošinj, Mali Lošinj)

SENIORKE KRIKET (18)
1. Vlasta Stankić (PK Nevera, Viškovo)
2. Andrea Pahor (PK Nevera, Viškovo)
3. Đurđica Delić (PK Dalmatinski pikado, Split)

SENIORI KRIKET (96)
1. Boris Krčmar (PK Bistro Janje, Zagreb)
2. Anđelko Fofić (PK Quattro, Zagreb)
3. Vladimir Lešić (PK Posejdon, Split)

SENIORI/KE PAROVI - 501 MO (47 parova)
1. Anđelko Fofić (PK Quattro, Zagreb) & Boris Krčmar (PK Bistro Janje, Zagreb)
2. Zdravko Antunović & Zoran Keser (PK Park, Županja)
3. Denis Zukić (-) & Nenad Petrović (PK Posejdon, Split)