ep u rukometu

Viroza poharala hrvatske protivnike: Ubacio sam puno lijekova za koje ni ne znam

22.01.2024 u 12:35

Bionic
Reading

Hrvatske je rukometaše viroza doslovno desetkovala, kapetan Domagoj Duvnjak je propustio obje utakmice drugoga kruga, a za današnji su ogled s Islandom (15.30 sati, RTL) upitni Igor Karačić, Zvonimir Srna, Mateo Maraš i Marko Mamić. No, nije samo Hrvatska stradala zbog viroze

Njemački mediji javljaju kako se viroza pojavila i u taboru njemačke reprezentacije. Za sada nije poznato koliko je točno igrača bolesno, no u vodstvu njemačke reprezentacije su na oprezu.

'Možda ćemo morati promijeniti raspored smještaja u sobama, da onaj tko je već malo prehlađen ne zarazi svog cimera u dvokrevetnoj sobi', otkrio je sportski direktor njemačkog rukometne reprezentacije Axel Kromer te dodao:

'Mislim da se ne moramo skrivati u smislu kondicije i energetskog potencijala protiv sljedećeg protivnika. Turnir je malo napredovao, ali i Mađari i Hrvati su imali nekoliko tijesnih utakmica i istu frekvenciju igre. To znači da je opterećenje za sve igrače veliko tijekom cijelog turnira.'

  • +7
Njemačka - Island, EP rukomet, 18.1.2024. Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Da situacija nije nimalo ohrabrujuća otkrio je i jedan od najvažnijih igrača njemačke reprezentacije Juri Knorr.

'Malo sam prehlađen zadnja dva-tri dana, samo malo umoran. Ubacio sam puno lijekova za koje inače ne znam i pokušao sam biti spreman za utakmicu s Islandom i Austrijom', priznao je Knorr te dodao:

  • +17
EP rukomet: Hrvatska - Mađarska, 20.1.2024. Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ali definitivno se oporavljam. Još su dvije utakmice do kraja, siguran sam da će mi tijelo opet biti na 100 posto.'

Podsjetimo, Njemačka i Hrvatska igraju u posljednjem kolu drugog kruga natjecanja, utakmica je na rasporedu u srijedu 24. siječnja od 20.30 sati.

Standings provided by Sofascore