JEFTIN A FUNKCIONALAN

Vinkovcima najljepši božični dar - zatvoreni bazen

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 21.12.2010 14:34
  • Objavljeno 21.12.2010 u 14:28
Novi bazen Lenije Vinkovci, Gradonačelnik Mladen Karlić

Novi bazen Lenije Vinkovci, Gradonačelnik Mladen Karlić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar / PIXSELL

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor svečano je danas u Vinkovcima otvorila novoizgrađeno zatvoreno dvoransko plivalište 'Lenije' u Vinkovcima, vrijedno 45 milijuna kuna, za koje je novac u cijelosti osigurao grad izdavanjem obveznica i novcem iz proračuna.

'Ovo je lijepa čestitka građanima Vinkovaca za sretan Božić i uspješnu novu godinu', rekla je Kosor, ističući da grad zaslužuje bazen nakon svih ratnih patnji i doprinosa u obrani zemlje te da je ta investicija primjer uspješnoga rada gradonačelnika Mladena Karlića i njegovih suradnika, koji su znali ustrajno raditi i služiti sugrađanima.

Podsjetila je da je novac iz proračuna golem novac, da je svaka kuna u državnom proračunu 'velika kao planina' te se na nju treba odgovorno paziti, a očito se znalo paziti na svaku kunu i u vinkovačkom proračunu i realizirati veliku i respektabilnu investiciju.

'Budući da smo na kraju velikog puta, da ćemo iduće godine završiti pregovore i potpisati pristupni ugovor za ulazak Hrvatske u EU, koristim prigodu i pozivam sve gradonačelnike i župane da se užurbano pripremaju za trenutak kada će Hrvatska kao 28. članica sjesti za stol europskih država i naroda s respektabilnim proračunom za prve dvije godine članstva od 3,5 milijardi eura koje će trebati znati iskoristiti', poručila je u Vinkovcima premijerka Kosor.

Izrazila je zadovoljstvo što će novi vinkovački zatvoreni bazen služiti kako bi sva djeca naučila plivati te za rehabilitaciju invalida Domovinskog rata.

Kompleks zatvorenih bazena u Vinkovcima prostire se na 5019 metara četvornih unutar 10.000 metara četvornih uređene čestice u sportsko-rekreacijskom parku Lenijama. Kompleks ima 25-metarski plivački bazen i tri manja za početnike, djecu i relaksaciju, u njemu je zaposleno 19 osoba, a procjenjuje se da će njegovo održavanje stajati oko četiri milijuna kuna na godinu.

Gradonačelnik Mladen Karlić naglasio je da je riječ o suvremenom objektu, među najkvalitetnijima u Hrvatskoj, a u pripremi projekta obišlo se gotovo sve hrvatske kontinentalne bazene kako bi se doznale njihove dobre i loše strane te kako bi se izgradio 'jedan od najboljih, najekonomičnijih i najjeftinijih bazena'.

Na svečanom otvorenju bazena 49-godišnji vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić skočio je u bazen u hlačama i košulji izvevši salto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi