POLUFINALE EBELA

Villach razbio i istukao KAC-ere

16.03.2011 u 10:06

Bionic
Reading

U utorak navečer krenula je polufinalna serija Ebelovog doigravanja. KAC je ugostio Villach, a Red Bull jake Vienna Capitalse, no domaćini su završili utakmice u različitim raspoloženjima

Ako su navijači Medveščaka bili, najblaže rečeno, neraspoloženi nakon gotovo svake utakmice protiv KAC-a u doigravanju, tada su trebali gledati što se u Klagenfurtu događalo u prvoj utakmici polufinala. U tom je gradu  gostovao Villach i, makar je to veliki regionalni derbi, gotovo je nezamislivo da bi se jedna hokejska utakmica mogla pretvoriti u pravi rat u kojem nisu bili pošteđeni ni golmani.

Villach je u konačnici pobijedio 5:2, no do trijumfa je stigao brojnim tučnjavama, a gosti su morali istrpjeti nevjerojatne startove domaćina koji nisu prezali ni od uklizavanja u golmana Starkbauma kad je svima u dvorani bilo jasno da je poklopio pak. KAC-eri su igrali izuzetno prljavo, no ni suparnici nisu ostajali dužni, a pritom su još zabijali kao od šale. Villach je nakon dvije trećine vodio 5:0, a dva pogotka domaćina postignuta u posljednjih 20 minuta nimalo ne mijenjaju dojam o zasluženosti pobjede Villacha.

Ukupno su bile 72 minute kazni u utakmici, no realno ih je trebalo biti dvostruko više. Suci su kaznili samo tri tučnjave i nekoliko pogibeljnih startova, ali na nasrtaj klizaljkama na Starkbauma u posljednjih nekoliko minuta utakmice i lupanje palicom (opet!) gostujućih igrača suci nisu doslovce ni trepnuli. Za gluposti je tijekom večeri posebno bio raspoložen Kirk Furey, no čovjek je u 60 minuta igre dobio samo jednu kaznu od dvije minute, i to zbog ne odveć opasnog nabijanja na ogradu.

U Salzburgu je igrano drugo polufinale, a gostovali su Vienna Capitalsi. Domaćini su bez previše muke stigli do uvjerljive pobjede 6:2, no i u toj utakmici bilo je svega i svačega. Gosti su bili prilično nervozni, pogotovo slovenski internacionalac David Rodman, pa su i suci imali dosta posla s razdvajanjem ratobornih suparnika. Red Bull je poveo 2:0, imao i 6:1 i njegova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Odatle vjerojatno i nervoza Bečana koji su očito stigli u Salzburg s nadom da bi mogli iznenaditi favorita.

Ove sezone Capitalsi nisu osvojili ni bod u Salzburgu, dok prošle sezone na istom ledu nisu izgubili nijednu utakmicu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će to izgledati u Beču u četvrtak, s obzirom da su 'bikovi' ove sezone već osjetili slast pobjede u glavnom gradu Austrije.