BEZ NJEGA TO NIJE TO

Vijest o Carlosu Alcarazu koja se s nestrpljenjem čekala

26.10.2023 u 08:35

Bionic
Reading

Carlos Alcaraz bio je prisiljen odustati od turnira u Baselu zbog ozljede stopala i bolova u donjem dijelu leđa, a sad je najavljen njegov povratak

Alcaraz je posljednji put bio u akciji na Mastersu u Šangaju - gdje je poražen u četvrtom kolu od Grigora Dimitrova. Svjetski broj 2 donio je odluku odmoriti se i primiti tretman kako bi se vratio na vrijeme za svoja posljednja dva turnira u sezoni.

Nakon nastupa u glavnom gradu Francuske, Alcaraz će u studenom debitirati na ATP Finalsu u Torinu.

Španjolac se povukao iz prošlogodišnjeg finala sezone zbog puknuća trbušnog mišića, a zatim je morao propustiti prvi veliki turnir 2023., Australian Open, zbog ozljede tetive.

Na svom prvom ovogodišnjem turniru pobijedio je na Argentina Openu u Buenos Airesu. Zbog još jednog problema s ozljedom izgubio je finale Rio Opena protiv Camerona Norrieja, ali su uslijedila osvajanja Indian Wellsa, Barcelone i Madrida, prije nego što je stigao do polufinala Roland Garrosa.

Pobijedio je Queen'su, a nakon toga osvojio prvi wimbledonski naslov u epskom finalu protiv Novaka Đokovića. Došao je do vrha svjetske ljestvice i stigao do polufinala US Opena.

Dakle, sve u svemu, nije loša godina za Alcaraza i to bez obzira na ozljede. Sada se priprema za povratak u akciju, spreman i željan tenisa, a tada je najopasniji za svoje rivale.