u Wolfsburgu se Drže plana

Vijest koja je iznenadila i izbornika Dalića; usprkos pandemiji koronavirusa Hrvat Brekalo i suigrači od danas treniraju zajedno

24.03.2020 u 12:24

Bionic
Reading

Iako je u velikom dijelu Europe pandemija koronavirusa na vrhuncu i odavno su zastavljena sva sportska natjecanja, u njemačkom prvoligašu Wolfsburgu – u kojem igra i hrvatski reprezentativac Josip Brekalo - odlučili su nastaviti s treninzima

Mnoge je ta odluka čelnika Wolfsburga iznenadila, pogotovo jer se u Europi, pogotovo Italiji, Španjolskoj i Njemačkoj, povećava broj zaraženih i umrlih od koronavirusa. Ovu pomalo čudnu i neočekivanu odluku potvrdio je njemački klub na svojoj internetskoj stranici gdje su ponosno objavili kako igrači – koji su formu održavali u svojim domovima u samoizolaciji - započinju zajedničke treninge na Volkswagen Areni, ali u manjim grupama i uz visoke mjere opreza.

Podsjetimo, službeno je Wolfsburg pa naputku njemačke Vlade prekinuo s treninzima 15. ožujka, a već tada su najavili kako će s treninzima nastaviti 23. ožujka. I očito su se čvrsto držali tog plana iako je situacija daleko od idealne.

'Vraćamo se treninzima kao što smo i planirali od 23. ožujka i to pod posebnim uvjetima i uz striktno pridržavanje higijenskih uvjeta. Od jutarnjih sati trener Oliver Glasner radit će u manjim skupinama i u različitim intervalima na Volkswagen Areni koristeći teretanu', piše u klupskoj poruci upućenoj medijima i navijačima.

Glavni direktor Wolfsburga Jörg Schmadtke na pitanje kada očekuje nastavak sezone u Bundesligi kratko je rekao:

'Prema trenutačnoj odluci sezona se nastavlja 2. travnja. Iako se to u ovom trenutku čini nerealnim, mi ipak moramo biti spremni', kazao je Schmadtke.

Pitanje je hoće li ovaj primjer slijediti i drugi klubovi iako su svi svjesni rizika. Samo jedan novozaraženi igrač koronavirusom, u bilo kojem klubu, mogao bi dosta pokvariti planove svima što se tiče nastavka sezone.

Dodajmo kako je prije prekida prvenstva Wolfsburg na ljestvici Bundeslige bio sedma momčad sa 36 osvojenih bodova ili točno 19 manje od prvoplasiranog Bayerna.

Je li ovo bila dobra odluka pokazat će vrijeme, ali u svakom slučaju se može reći kako hrvatski reprezentativac Josip Brekalo, jedan od važnijih igrača izbornika Zlatka Dalića, među prvima hvata staru formu. Nema sumnje kako je ova vijest iznenadila i Dalića koji se često čuje s reprezentativcima, pogotovo sada kada su gotovo svi u kućnoj karanteni.

A zapravo nitko sa sigurnošću ne zna hoće li se i kada nastaviti ova sezona.

  • +11
Koronavirus u Njemačkoj Izvor: EPA / Autor: ARMANDO BABANI