EVO O ČEMU SE RADI

Napadač iz HT Prve lige drugi je u Europi u ovoj statističkoj kategoriji; od njega je samo bolji veličanstveni Lionel Messi

23.03.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Osijekov napadač Ramon Mierez nalazi se odmah iza Lionela Messija, što se tiče Argentinaca koji tresu mreže u europskim klubovima

Iz prvoligaša s Drave, trenutačno druge momčadi HT Prve lige, pohvalili su se zanimljivim statističkim podatkom. Naime, njihov Argentinac Ramon Mierez dominira na hrvatskim nogometnim travnjacima, a njegov učinak u prvenstvu u sezoni 2020/21. Respektabilan je i u europskim, pa i svjetskim okvirima.

Poznato je koliko argentinskih nogometaša igra u mnogim ligama diljem globusa. 'El Toro' je, uzimajući u obzir sve lige u Europi, od svih svojih sunarodnjaka drugi po broju pogodaka ove sezone! Ispred njega je samo veličanstveni i po mnogo čemu nedostižni čarobnjak iz Barcelone Lionel Messi, piše na službenoj stranici osječkog prvoligaša.

Izvor: Wochit / Autor: Croatel, Arenasport

Messi je postigao 23 gola kojima je dodao i 10 asistencija. Argentinac koji je prvi ispod njega u statistici postignutih pogodaka je upravo Mierez.

Podsjećamo, u 22 ligaške utakmice uspio je 18 puta zatresti suparničku mrežu i trenutno je prvi strijelac HT Prve lige. Iza Ramona je dosta poznatih imena, najzvučnije među njima je, primjerice, Lautaro Martinez iz milanskog Intera, procijenjen na 70 milijuna eura. On je u ovoj natjecateljskoj godini zabio 14 golova uz 8 asistencija u Serie.

  • +6
NK Šibenik - NK Osijek, HT Prva liga, 14.3.2021. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Kada bismo proširili priču na cijeli svijet, prvi iza Messija je Ramiro Rocca iz Municipala (Gvatemala) kojemu je sezona završena, a mrežu je pogađao 22 puta u 21 nastupu. U tom poretku Mierez zauzima opet vrlo visoko, treće mjesto.

Šibenik - Osijek 0:2 (Ramon Mierez, 47) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.