ivković podržao bjelicu

[VIDEO] Sudački ekspert i 'Oko sokolovo' Mario Strahonja dao je svoj sud o spornoj situaciji koja je razbjesnila Nenada Bjelicu

08.03.2021 u 20:29

Bionic
Reading

Sporna situacija s nedjeljnog derbija između Osijeka i Gorice, koji je završio bez pobjednika (1:1), odnosno poništavanje Ercegova gola zbog navodnog zaleđa, ali i žestoki komentar trenera Nenada Bjelice, ovog su ponedjeljka bili tema brojnih nogometnih razgovora. Svoj sud o toj situaciji dao je i bivši sudac Mario Strahonja

Puno se prašine podiglo nakon nedjeljne utakmice, u kojoj je Osijeku poništen gol u sudačkoj nadoknadi.

Iako je sudac Ivan Bebek prvo priznao Ercegov gol, a domaći su ga igrači burno proslavili, stigao je šok. Naime, iz VAR sobe, u kojoj je bio Ivan Vučković sucu Bebeku sugerirano je da je Erceg bio u zaleđu, pa je gol poništen. A Osijek je ostao bez pobjede.

'Moje mišljenje o VAR-u se ne mijenja. Ne otkako je u Hrvatskoj, nego otkako sam ga vidio u Poljskoj. VAR je jedan cirkus, ne samo u HT Prvoj ligi, nego generalno za nogomet. Način na koje se povlače te crte. Kako oni to vide iz jednoga kuta koji nije u liniji s ta tri igrača, to je fenomen. Otkad je VAR-a prostor za manipulaciju je još veći. Je li ovo bila očita greška suca? VAR bi trebao ispravljati očite greške. Govorim to stalno, ne samo kada su greške na račun moje ekipe. Ovo je nonsens koji ubija nogomet', rekao je ogorčeni Bjelica.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naravno, zato se s nestrpljenjem čekao kometar Marija Strahonje, 'Oka sokolovog' u HTV-ovoj emisiji 'Stadion'.

Prije tog detalja, Strahonja je komentirao start nad Santinijem, koji je ispravno procijenjen kao prekršaj za kazneni udarac.

'Radi se o zaleđu od 2, 3 centimetra', potvrdio je kratko i jasno Mario Strahonja, s time što su u studiju HTV-a koristili i svoju tehnologiju.

Stručni kometator Tomislav Ivković potvrdio je Bjeličinu tezu o tome da je VAR tehnologija iritantna, no da je sada Bjelici odmogla, a možda mu drugi put pomogne.

Izvor: tportal.hr / Autor: Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Arenasport
  • +17
Osijek - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX