novi 'vuk s tuškanca'

[VIDEO] Senzacionalno pojačanje ukazalo se pod Tornjem; argentinski reprezentativac stigao je u Cibonu i otkrio svoje planove...

04.06.2021 u 19:07

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški prvoligaš Cibona objavio je kako je angažirao argentinskog reprezentativnog razigravača Josea Vildozu (25) s kojim je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu

Jose Vildoza (25) je posljednje četiri sezone igrao u argentinskom prvaku San Lorenzu s kojim je tri puta uzimao naslov prvaka, a nedavno je u finalu doigravanja protiv Quimse proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP). U domaćem prvenstvu je za 31 minutu provedenu u igri postizao 14.9 koševa uz 3.2 skoka i 4.2 asistencije, a u finalnoj seriji je zabijao u ključnim trenucima što mu je osiguralo laskavu titulu najkorisnijeg igrača.

'Drago nam je da smo doveli igrača za kojeg je bio veliki interes iz Europe, pogotovo iz Španjolske. Vjerujemo da će svoj daljnji iskorak u karijeri napraviti u idućoj sezoni. Došao je uvjeren da će tu dobiti priliku koju smatra da zaslužuje, a mi ga također vidimo kao igrača koji će, osim što će napredovati, dati nam kvalitetu potrebnu za igranje ABA lige i borbu za trofeje u Hrvatskoj', rekao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

'Pratili smo Vildozu duže vrijeme i upoznati smo s njegovom kvalitetom. Nije ga bilo lako dovesti u Zagreb i u Cibonu zato što su ga pratili i za njegove kvalitete čuli i bogatiji klubovi. Mi smo to završili na vrijeme, prvi smo ušli u razgovore, predstavili mu naš plan, što od njega očekujemo i što treba donijeti klubu. Našli smo zajednički jezik i zadovoljstvo nam je što smo doveli ovako kvalitetnog igrača, argentinskog reprezentativca. Bit će nam pravo pojačanje i uz ostale igrače će činiti zbilja interesantnu vanjsku liniju. Uskoro će biti službeni dolasci i još nekih igrača. Mi smo već dugo na tom košarkaškom tržištu i nastojimo pojačati ekipu pravim, kvalitetnim igračima s dobrim karakterima koji mogu rasti skupa s ekipom i dati svoj doprinos. Nastavljamo jačanje igračkog kadra i čim to bude službeno navijači će biti pravovremeno obaviješteni', kazao je trener Cibone Vladimir Jovanović.

Jose Vildoza KK Cibona Izvor: Licencirane fotografije / Autor: KK Cibona / Youtube

Vildoza je u Zagreb sletio u četvrtak navečer. U petak ujutro je odradio sastanak u klubu te nastavlja za Italiju gdje će završiti postupak dobivanja talijanskog državljanstva. A otkrio je Vildoza i zašto je odabrao baš Zagreb i Cibonu:

'Odlučio sam se za Cibonu jer mi se svidio klub. Ljudi iz kluba su se zanimali za mene i učinilo mi se kao dobra opcija za mene i sretan sam što sam ovdje. Imam veliku želju i motivaciju za početi igrati. Dat ću sve od sebe da ekipa postigne najviše što može', kazao je argentinski reprezentativac i novi razigravač Cibone Jose Vildoza.