Sudac Pajač pogriješio

[VIDEO] Pogledajte zašto je Sudačka komisija HNS-a donijela odluku da je u derbiju igrač Hajduka trebao biti isključen iz igre!

05.10.2022 u 14:16

Bionic
Reading

Nekoliko dana nakon što je odigran Jadranski derbi između Rijeke i Hajduka (0:1), u sklopu 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, napokon se oglasila i Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza

Podsjetimo, u emisiji 'Studio HNL', koja se emitirala u nedjelju na kanalu MAXSport, sudački ekspert i Uefin kontrolor Draženko Kovačić odmah je naglasio kako je sudac Igor Pajač pogriješio jer u 22. minuti nije dao drugi žuti karton igraču Hajduka Awaziemu. Zanimljivo, isti igrač zabio je kansije i jedini gol na utakmici što je dodatno teško palo svima u Rijeci jer su značajno oštećeni.

Snimku emisije i spornu situaciju možete pogledati u prilogu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HNL

Nekoliko dana kasnije nakon se oglasila Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza, a njihovu sudačku analizu 11. kola objavljujemo u cijelosti:

Sudačka analiza 11. kola SuperSport HNL-a

RIJEKA - HAJDUK

Sudac: Igor Pajač. Pomoćni suci: Marjan Tomas i Jerko Crnčić. VAR sudac: Ante Čuljak.

MAxSport Najava 12. kola Hajduk-Varaždin Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
  • 2. minuta: Kontakt ruke braniča i lopte unutar kaznenog prostora nije prekršaj PNI-e. KNS HNS-a procjenu suca smatra ispravnom.
  • 21. minuta: Incident u kojem je branič Hajduka počinio prekršaj 'očiglednog držanja' suparnika KNS HNS-a smatra disciplinski kažnjivim opomenom. Uz razmatranje da je isti igrač prethodno opomenut, trebao je biti isključen iz igre.

ŠIBENIK - GORICA

Sudac: Fran Jović. Pomoćni suci: Luka Pušić i Luka Pajić. VAR sudac: Tihomir Pejin.

MAxSport Najava 12. kola Lokomotiva-Šibenik Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
  • 55. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Gorice, KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e (disciplinske mjere).
  • 73. minuta: Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Šibenika KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI-e (disciplinske mjere).
  • 81. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Kontakt između braniča Gorice i napadača Šibenika KNS HNS-a ne razmatra kao prekršaj PNI-e.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport