SuperSport kup

[VIDEO] Pogledajte kako su nogometaši Šibenika jedva slomili drugoligaša i izborili drugo polufinale Kupa u povijesti kluba

01.03.2023 u 14:24

Bionic
Reading

U četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nogometaši Šibenika nadigrali su 2:0 domaći sastav BSK iz Bijelog Brda te su tako po drugi put u povijesti izborili polufinale ovog natjecanja

Pobjedom u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa nogometaši Šibenika plasirali su se među najbolje četiri momčadi u ovom natjecanju, a protivnika će doznati ždrijebom.

Golove su postigli Knežević u 20. i Arai u 88. minuti. Pogledajte golove u prilogu.

Knežević je doveo gostujuću momčad u vodstvo u 21. minuti nakon što je Iker Pozo ubacio loptu u kazneni prostor BSK-a a domaća obrana ju je izbacila, ali do Kneževića koji zabija.

U prvom poluvremenu bile su dvije sporne situacije, odmah nakon Kneževićevog gola domaćin je tražio penal jer je Mesa igrao rukom u koju mu se lopta odbila od noge, ali sudac nije ništa dosudio. Na utakmici nema VAR tehnologije pa ova situacija nije dodatno pregledavana. Petnaest minuta kasnije slična situacija, Šibenik je tražio penal jer je lopta okrznula domaćeg igrača po ruci, ali ni u ovom slučaju sudac nije ništa sudio.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport

BSK je ozbiljniju priliku imao u 60. minuti kada je Sunday Jang Junior pucao u suprotni kut, ali lopta pogodila gredu. Šibenik je bio u prilici povećati vodstvo u 76. minuti kada je Zoran Kvržić dodao Dejanu Radonjiću koji je zapucao s tri metra, ali ga je blokirao Josip Tomašević. No u 86. minuti Šibenčani ipak podižu na 2-0, a strijelac je Haruki Arai koji je zabio sa 20 m.

Ovo je drugi put u povijesti da je Šibenik u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Polufinale je jučer izborio Slaven Belupo koji je jučer pobijedio Rudeš 2-0, a danas još igraju Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru od 15 sati te Osijek i Hajduk od 18 sati u Gradskom vrtu.

Izvor: tportal.hr

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr
  • +29
Četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa BSK - Šibenik Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos