SVE ZBOG BAKLJI

Video navijača: policija je ipak mlatila i žene?

03.05.2010 u 15:40

Bionic
Reading

Nešto manje od 48 sati nakon nereda na Maksimiru, navijači su na YouTube postavili i svoj videouradak, baš kao što je policija 24 sata ranije objavila svoje snimke

Možda je pretenciozno ustvrditi da nije bilo razloga za policijsku intervenciju, no činjenica je da je u videu objavljenom na YouTubeu vidljivo kako policajac prilično energično lupa pendrekom sve na što naiđe, pa i djevojke (ili žene) koje nisu sudjelovale u paljenju baklji. Sve se događa na istočnoj tribini, na kojoj je i krenula gužva. Iako je spomenuti video svojevrsni 'hommage' navijačima, ipak treba obratiti pažnju na vrijeme. Dobro pogledajte na minutu i 16 sekundi kad policajac nasrće na osobu za koju se zbog loše snimke ipak ne može sa stopostotnom sigurnošću ustvrditi da je žena.

Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a, kazala nam je da je policija djelovala isključivo kad je bila napadnuta te da prekomjerne uporabe sile nije bilo. Potvrđuje li ovaj video njezine riječi li ne, prosudite sami. Očito se trebamo strpjeti još malo i vidjeti nove foto i videouratke koje su izradili sami posjetitelji utakmice. Tad će biti i puno jasnije što se zapravo događalo na stadionu u Maksimiru i u njegovoj blizini.