AFRIČKI KUP NACIJA

[VIDEO] Mane pukao na Salahovu trik provokaciju pri izvođenju penala, na kraju je Senegal uzeo naslov, a Salah ronio suze

06.02.2022 u 23:32

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Senegala po prvi je put osvojila naslov prvaka Afrike, Senegalci su u finalu ovogodišnjeg prvenstva u Yaoundeu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Egipćane sa 4:2. Nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka

Senegal je većim dijelom utakmice bio aktivniji, a najveću priliku propustio je na samom početku dvoboja. U 6. minuti je odlični egipatski vratar Gabaski obranio penal Maneu nakon što je Abdelmonem prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Cissa.

Bio je to najzanimljiviji trenutak utakmice. Priprema za izvođenje potrajala je nekoliko minuta, unutar kojih je egipatski golman Gabaski primio upute od Mohameda Salaha. Kako su Mane i Salah suigrači u Liverpoolu, egipatski kapetan je dobro što radi. Ako i nije znao gdje će Mane pucati, znao je da će ga dekoncentrirati. Dok je Salah davao upute svom golmanu prišao im i Mane i pokazivao gdje će plasirati loptu. Bio je vidno uzrujan, posebice nakon velike obrane egipatskog golmana.

Ovu igru živaca možete pogledati OVDJE.

Egipat, koji je bio umorniji jer je igrao po dodatnih pola sata i protiv Obale Bjelokosti u osmini finala i protiv Maroka u četvrtfinalu te protiv Kameruna u polufinalu, ograničio se na čuvanje neodlučenog rezultata i pouzdajući se u svog vrhunskog stručnjaka za obrane 11-eraca Gabaskog.

Iako je uspio u svom naumu, Egipat na kraju ipak nije osvojio osmi naslov prvaka, Gabaski je od pet 11-eraca obranio jednoga Sarru. S druge strane, Abdelmonem je pogodio vratnicu, dok je Mendy obranio pokušaj Lasheena, pa je Mane dobio priliku iskupiti se za nerealizirani penal na početku susreta. Kapetan Senegala je u raspucavanju bio precizan te je osigurao veliko slavlje svojoj reprezentaciji. Njegov suigrač iz Liverpoola Mohamed Salah, koji mu je 'smjestio' na početku susreta, završio je suzama.

Očaj najboljeg igrča Egipta i jednog od najboljih igrača na svijetu pogledajte OVDJE.

Senegalu je ovo bio treći nastup u finalu i prvi trofej, 2002. je izgubio na 11-erce od Kameruna, a prije tri godine od Alžira s 0:1.

Egipat je sa sedam naslova prvaka Afrike i dalje najtrofejnija reprezentacija Afrike.

Zanimljivo, ove dvije reprezentacije će se krajem ožujka opet sastati u dva susreta posljednjeg kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a pobjednik će izboriti put na SP.

Rulet jedanaesteraca koje su odlučile tko će osvojiti naslov pobjednika Afričkog kupa nacija pogledajte OVDJE.