ŠKOLA U SREBRENICI

[VIDEO] Kada je on gost presice, košarka je u drugom planu: Elon Musk bi prije kupio Twitter nego pomogao gladnoj djeci

29.09.2022 u 11:23

Bionic
Reading

Najbolji košarkaš Bosne i Hercegovine, bivši igrač Cedevite i Zadra (u razdoblju od 2012 do 2014. godine) Jusuf Nurkić vratio se nakon reprezentativnih obveza na Eurobasketu u NBA ligu gdje se, kako je i običaj ususret sezone, na press konferenciji susreo s novinarima. Košarka je ostala u drugom planu...

Popularni Juka je veliki humanitarac koji nesebično pomaže ljudima u nevolji. I ne bira ni naciju ni vjeru ni boju kože ni geografsko područje. Pomogao je tako Hrvatskoj nakon potresa u Zagrebu i Banovini, donirao je 250.000 kuna Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, želi graditi igrališta u svim gradovima u kojima je igrao...

'Tužan sam kada vidim što sve ljudi rade. Neću govoriti Elonu Musku kako će potrošiti svoj novac, ali vidim da bi on prije kupio Twitter nego pokušao pomoći ljudima koji nemaju što jesti. Imamo djecu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, a ne radimo to. Živimo u teškim vremenima', rekao je Nurkić pa poentirao:

'Bio sam u Ruandi tri dana. Nikad nisam vidio toliko sretnih ljudi, toliko dječjih osmijeha, a imaju toliko malo. Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko tisuća djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam im kupiti cipele, knjige, sve što im je potrebno', rekao je reprezentativac BiH i onda naglasio:

'Želim izgraditi školu u Srebrenici. Sve za djecu. Nije bitno koje su religije, mene to ne zanima. Bijelci, crnci, pripadnici bilo koje religije, o ljudima trebamo suditi samo po tome kakvi su ljudi', rekao je veliki košarkaš i čovjek Nurkić.