SUPERSPORT HNL

[VIDEO/FOTO] Varaždin šokirao Istru u Puli, za 13 minuta napravio preokret i uzeo tri velika boda. Odluka je pala iz penala. Pogledajte sve golove i VAR 'vaganje'

22.07.2022 u 22:08

Bionic
Reading

U dvoboju 2. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Varaždina svladali Istru 1961 s 2-1 (0-0). Pogotke su za Varaždince dali Fran Brodić (77) i Igor Postonjski (83 pen), dok je strijelac za Istru bio Luka Marin (70).

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Nogometaši Varaždina došli su u Puli do prve pobjede u novoj prvoligaškoj sezoni, dok je Istra sezonu započela s dva domaća poraza.

Varaždin je bio puno opasniji u prvom dijelu, ali nije uspio zatresti mrežu domaćina. Varaždin je u prvom dijelu uputio čak deset udaraca prema golu Istre, a Puljani niti jedan.

Najbliže je golu bio Herrera u 15. minuti, no njegov udarac je obranio vratar Majkić, koji je potom zaustavio i opasne udarce Brodića u 38. i 42. minuti.

Silne propuštene prilike iz prvog dijela Varaždincima su se osvetila u 70. minuti kada je domaćin poveo iz praktički prve prilike. Žgomba je tukao iz velike daljine, vratar Zelenika odbio, a na loptu natrčava Luka Marin i donosi vodstvo Istri.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAXSport

Sedam minuta kasnije izjednačio je Fran Brodić nakon preciznog dodavanja Stanića, da bi u 83. minuti uslijedio potpuni preokret. Vratar Majkić je srušio Posaveca, nakon pregkleda VAR-a dosuđen je penal, a s "bijele točke" je precizan Igor Postonjski.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +9
SuperSport HNL, 2. kolo: Istra 1961 - Varaždin, 22.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore