SUPERSPORT HNL - 14. KOLO

[VIDEO/FOTO] U derbiju začelja golovi jedan ljepši od drugog, a sretniji su s terena otišli igrači Lokomotive

22.10.2022 u 16:55

Bionic
Reading

U prvoj utakmici subotnjeg programa 14. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige igrali su Lokomotiva i Gorica. U derbiju začelja slavila je Lokomotiva 2:1, a golove jednostavno morate vidjeti

Lokomotiva je u Zagrebu pobijedila Goricu 2:1 (1:0) čime je upisala četvrtu pobjedu u sezoni, a Velikogoričanima je pobjegla na sedam bodova prednosti.

Bio je to dvoboj do ovog kola dvije posljednje momčadi na ljestvici, no s ova tri boda Lokomotiva je napravila mali bijeg od dna na kojem je zabetonirana Gorica koja je ove subote upisala deveti poraz u sezoni.

Za prekid negativnog niza Lokomotive od pet utakmica (remi i četiri poraza) u prvenstvu zaslužni su bili strijelci Sandro Kulenović u 32. i Silvio Goričan u 74. minuti, dok je jedini gol za goste dao Toni Fruk u 52. minuti.

Lokomotiva je mnogo bolje otvorila utakmicu pa je Tuci već u 6. minuti pogodio okvir vrata, dok je deset minuta kasnije dobru šansu imao i Stojković koja nije okončana pogotkom.

Bolja igra domaćeg sastava na kraju je materijalizirana u 32. minuti kada je Lokomotiva izvela vrlo lijepu akciju koja je i zaključena golom. Tuci je ubacio loptu, Stojković glavom spustio za Kulenovića koji je loptu sjajno primirio i potom zatresao suparničku mrežu za 1:0. Do kraja poluvremena Gorica je mogla izjednačili, ali je udarac Jurića obranio domaći vratar.

Kulenović je doveo Lokomotivu u vodstvo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Velikogoričani su bolje otvorili drugo poluvrijeme te su vrlo brzo i izjednačili. U 52. minuti odlično je s 15 metara, iskosa, pucao Fruk te pogodio suprotni kut domaćih vrata za 1:1.

Prekrasnim pogotkom Fruk je poništio prednost Lokosa Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Nastavili su gosti igrati bolje, ali je ipak Lokomotiva povela drugi put na susretu i to isključivo zaslugama Goričana koji je u 74. minuti prvo lakoćom prošao između dvojice suparničkih igrača i potom zakucao loptu pod gredu za 2:1 svog sastava. I

ako su gosti do kraja pokušali opet izjednačiti i stići do boda u tom naumu nisu uspjeli.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
  • +8
Lokomotiva - Gorica, SuperSport HNL, 22.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
Standings provided by Sofascore