ht prva liga - 5. kolo

[VIDEO/FOTO] Slaven Belupo iskoristio Dinamove probleme i s maksimirskog travnjaka odlazi neporažen

19.09.2020 u 21:14

Bionic
Reading

U trećoj utakmici 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige, Dinamo je na svom stadionu dočekao Slaven Belupo. No, Mamićeva momčad nije se iskupila za poraz od Ferencvaroša jer protiv 'farmaceuta' izvukla je tek bod, odigravši 3:3. Zato trener Stipić može biti sretan, jer iako još uvijek nije stigla do pobjede u novoj sezoni, njegova se momčad s tri teška gostovanja vraća se neporažena

Napadač Slavena Etoundi iskoristio je poigravanje Dinamove obrane čim se krenulo s centra, Jakić je proigrao Teophilea koji se nalazio u svom kaznenom prostoru, Francuz je poslao paralelnu loptu za Gvardiola, no njegovu je namjeru 'pročitao' Etoundi, presjekao dodavanje, a nakon što se Gvardiol i poskliznuo stigao do prostora za udarac kojim je svladao Zagorca.

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

No, samo tri minute potom obrana Slavena također je grubo pogriješila, ubačaj Oršića Goda nije raščistio iz svog peterca već je glavom spustio loptu na nogu Gavranoviću koji je iskoristio poklon i s tri metra zatresao mrežu.

U osmoj minuti već je bilo 2:1 za Dinamo, Gavranović i Majer odigrali su dupli pas nakon kojega je Švicarac uputio precizan udarac s vrha kaznenog prostora koji je bio neobranjiv za Filipovića.

Sredinom prvog poluvremena Koprivničani su uspjeli poravnati na 2:2, duel Moharramija i Etoundija u kaznenom prostoru Dinama sudac Kulušić je nakon pregleda snimke ocijenio prekršajem za najstrožu kaznu koju je u pogodak pretvorio Krstanović.

Rezultat se potom nije mijenjao sve do 68. minute, a tada je Majer preciznim udarcem okrunio odličnu akciju Ivanušeca i dodavanje petom Gavranovića kroz sredinu obrane gostiju.

Niti pet minuta kasnije Slaven je uspio još jednom izjednačiti ubačaj Glavčića s lijeve strane na drugoj je vratnici neometan dočekao Knoll i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Nakon 5. kola više nema stopostotnih momčadi u prvoj HNL, Dinamo se vratio na prvo mjesto sa 13 bodova, koliko ima i druga Gorica koja je ranije u subotu igrala 2-2 protiv Istre 1961, dok je Slaven Belupo šesti s četiri boda, koliko imaju i sedmi Osijek, osmi Šibenik i deveta Lokomotiva. Posljednja Istra 1961 ima jedan bod.