OMETAN JE I LASEROM

[VIDEO/FOTO] Riječ struke: Penal kojim je Banić prekinuo Livajinu seriju pogodaka s bijele točke morao je biti ponovljen. Ovo je razlog...

16.10.2022 u 10:08

Bionic
Reading

Crveni karton kojeg je dobio Moussa Wague je prestrogo dosuđen, gol Hajduka je regularan, a VAR je u jednoj situaciji spasio suca Darija Bela...

Stručni komentator Slobodne Dalmacije sudac Goran Tenžera prokomentirao je nekoliko sudačkih odluka s utakmice 13. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u kojoj je Hajduk golom Marka Livaje u 8. minuti sudačke nadoknade slavio na gostovanju kod Gorice 1-0.

  • +18
Gorica - Hajduk, 13. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Sudac Dario Bel je imao sreće jer mu je VAR u ključnim momentima pomagao, olako je dosudio kazneni udarac za Goricu zbog navodne ruke Awaziema, tako da je provjera putem VAR-a ispravila tu pogrešku.

Kazneni udarac za Hajduk bila je opstrukcija rukom oko pasa kada je Biuk već prošao protivničkog igrača, a to Bel nije vidio, ali mislim da se nije radilo o izglednoj situaciji za postizanje pogotka jer je bilo dosta iskosa, a vratar Ivan Banić je već bio blizu na udarcu pa je crveni karton igraču Gorice prestroga odluka.

Kazneni udarac Livaje trebao se ponoviti jer je igrač Gorice prerano utrčao u kazneni prostor i to cca dva metra.

Pogodak Hajduka je regularan što je VAR i potvrdio', kazao je Tenžera za Slobodnu Dalmaciju.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Podsjetimo kako je nakon 16 zabijenih penala u nizu ovo bio prvi kojeg je neki golman skinuo Livaji.

Valja napomenuti i da je napadač Hajduka tijekom izvođenja penala ometan od strane domaćih navijača laserom čija je jaka zelena svjetlost išla ravno u oči najboljeg igrača Bijelih.

Na kraju je Livaja ipak zabio i to na samom isteku utakmice, za veliko slavlje Splićana.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava emisije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport