POŠTENO SIGURNO NIJE

Utakmica odluke na rukometnom Euru mogla bi se pretvoriti u cirkus i najveću sramotu prvenstva; riječi izbornika vode prema tome

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 25.01.2022 16:05
  • Objavljeno 25.01.2022 u 16:05
Bionic
Reading

Francuzi ne briljiraju na rukometnom Euru, ali bi se opet mogli dokopati polufinala i to zahvaljujući pomoći drugih

Francuska već dva desetljeća drma rukometom, a i na Euru u Mađarskoj i Slovačkoj slovi za jednog favorita. Iako aktualni olimpijski pobjednici nisu u vrhunskoj formi uvijek se nekako sve okrene u njihovu korist.

Protiv Hrvatske u prilog su joj išle pojedine sudačke odluke kada se rezultat lomio, zatim im je u susret izašao i EHF te je dozvolio da Nikola Karabatić igra utakmice unatoč pozitivnom testu na koronavirus.

Kada su kiksali u drugoj fazi po skupinama protiv Islanda pomogla im je – Hrvatska. Naši Kauboji ostavili su srce na parketu i srušili spomenuti Island pa je opet sve u rukama Francuza.

Njih očekuje dvoboj s neporaženom Danskom, ali koja je već osigurala polufinale. Karabatiću i društvu treba barem bod (ako Island svlada Crnu Goru što se očekuje) kako bi izborili završnicu, a pomoć bi mogli dobiti od samih Danaca.

'Igrati s njima sada nije isto što i igrati protiv njih u završnici. Ako u srijedu dobijemo priliku da ih pošaljemo doma, to ćemo i napraviti', rekao je danski izbornik Nicolaj Jakobsen, a zatim dodao nešto što će razljutiti Islanđane.

'Naš je najveći cilj osvježiti se za petak i polufinale, to je najvažnije. Zato ću sigurno poštedjeti neke igrače protiv Francuske. Moram vidjeti kome treba odmor pa donijeti odluku.'

  • +11
Francuska - Crna Gora, rukomet, EP 2022., 24.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Jasno je sada da Danci neće igrati s punom snagom iako i oni s klupe imaju gotovo jednaku kvalitetu da zagorčaju život Francuzima.

'Želimo zadržati svoj zamah, pobijediti još jednu utakmicu kako bismo imali još više samopouzdanja. Sigurno će utakmica protiv Francuske biti važnija za njih nego za nas, ali mi je ipak želimo pobijediti', izjavio je lijevi vanjski Danske Henrik Mollgaard koji je tako dao nadu Islanđanima da će sve biti 'pošteno'.

A što kažu sretni Francuzi kojima uvijek netko pomogne kad zatreba…

'Nije vrijeme za kalkulacije. Samo trebamo razmišljati o pobjedi protiv Danske, odigrati 110 posto kako bismo osvojili bodove. Trenutno ne razmišljamo ni o čemu drugom', poručio je Nikola Karabatić.

Utakmica Danske i Francuske je u srijedu u 20.30 sati, pa će Francuzi znati i što im točno treba, jer je dvoboj Islanda i Crne Gore u 15.30. Još jedna nelogičnost prvenstva, ali da se utakmice odluke zadnjeg kola ne igraju u isto vrijeme za čelnike EHF-a je odavno normalno te tako i oni snose dio krivice kako god da sve u srijedu završi.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal