ZASLUŽENO OPUŠTANJE

[VIDEO/FOTO] Pogledajte kako slave hrvatske rukometašice; ples i pjesma počeli su već na terenu, a najluđe je ipak bilo u svlačionici

20.12.2020 u 18:30

Bionic
Reading

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25:19. Slavlje naših djevojaka prvo je bilo na parketu, zatim u mix zoni pa u svlačionici

Hrvatske rukometašice ostvarile su povijesni uspjeh i došli do bronce svladavši domaćina Dansku, jednu od najjačih reprezentacija svijeta s glatkih 25:19. Izabranice Nenada Šoštarića su ušle u dvoboj izuzetno motivirane, dijelom i zbog krajnje potcjenjivačkog odnosa danskih medija uoči utakmice, koje su tvrdili da 'Hrvatska ima točno 1 posto šansi da osvoji broncu'.

Hrvatske rukometašice su nakon utakmice burno proslavile prvu medalju s velikih međunarodnih natjecanja u povijesti. Prvo su zasluženo plesale, pjevale i ludovale na terenu, zatim u mix zoni dok su davale izjave novinarima, a najluđe je po običaju bilo u svlačionici.

Na putu do bronce odabranice izbornika Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunjska, Njemačka, Danska), te upisale samo poraze od finalistica Norveške i Francuske.

  • +21
Slavlje hrvatskih rukometašica, EP za rukometašice 2020. Izvor: Profimedia / Autor: HENNING BAGGER / AFP / Profimedia

Samim ulaskom u polufinale naše su rukometašice izborile direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. na kojem nisu sudjelovale od 2011.

  • +27
Hrvatska - Danska, utakmica za treće mjesto na Euru 2020. Izvor: Profimedia / Autor: BO AMSTRUP / AFP / Profimedia