Ništa kontra Luke!

[VIDEO/FOTO] Pogledajte asistenciju kralja Kraljevskog kluba kojom je uništen Liverpool. Modrić s Anfielda ispraćen ovacijama

22.02.2023 u 06:15

Bionic
Reading

Nikad ne otpisujte Luku Modrića! Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije briljirao je u dresu Reala u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u kojoj su Madriđani nakon početnih 0-2 napravili potpuni preokret i 'petardom' stigli do pobjede 5-2 i na korak od plasmana u četvrtfinale

Modrić je u svojoj 38. godini bio svugdje, odigrao je 87 minuta te bio asistent gola kojim je Real preuzeo vodstvo 3-2 te na kraju slavio 5-2.

Početkom drugog poluvremena, u 47. minuti, Luka je izveo skraćeni korner. Bila je to oštra i precizna lopta na prvu stativu koju je glavom u mrežu pospremio Militao. Tijekom susreta Modrić je imao četiri ubacivanja, od kojih je polovica bila točna, od četiri driblinga tri su bila uspješna, osvojio je šest od osam duela, imao 50 točnih od ukupno 58 dodavanja. Imao je 69 dodira s loptom.

Ovo je bila prva Lukina asistencija u ovosezonskom izdanju lige Lige prvaka uz dva postignuta gola.

Modrićev potez koji je potpuno okrenuo tijek utakmice pogledajte OVDJE.

Luka je i u ovoj utakmici pokazao kakva je klasa te je začepio usta svim kritičarima koji ga nakon jedne ispodprosječne utakmice olako pripremaju za mirovinu. Ima Modrić još toga dosta reći i u dresu Reala i hrvatske reprezentacije.

Njegovoj genijalnosti nakon prezentacije u Liverpoolu dive se i legende engleskog nogometa.

'Ovdje govorimo o istinskoj veličini. Modrić i Benzema, naprimjer, djeluju na potpuno drugačijoj razini od većine igrača', kazao je bivši kapetan Liverpoola Steven Gerrard u razgovoru za BT Sport.

  • +12
Liga prvaka: Liverpool - Real Madrid, 21.2.2023. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Pohvale Modrićevoj igri izrekao je i legendarni engleski napadač Alan Shearer.

'Gledali ste svjetsku klasu, kako vjerovati u svoje sposobnosti i držati se taktike koju vam je dao menadžer. Pomaže kada imate briljantnost Viniciusa Jr. i Luke Modrića i znanje Karima Benzeme, u kombinaciji s mladošću Eduarda Camavinge. Riječ je o ekipi Real Madrida koja ima iskustvo na najvišoj razini i večeras je žestoko kaznila Liverpool', poručio je Shearer za BBC Radio 5.

Prilikom napuštanja terena u 87. minuti Luka je doživio ovacije Liverpoolovih navijača. Taj trenutak pogledajte OVDJE.